Dinsdag in Op1: Erik Mouthaan over ontvangen belangrijkste journalistieke prijs van Nederland

Dinsdag in Op1: Erik Mouthaan over ontvangen belangrijkste journalistieke prijs van Nederland
De gasten van Op1 van dinsdag 24 mei

Kijktip :

Dinsdagavond presenteren Tijs van den Brink en Margje Fikse de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op dinsdag 24 mei.

Tekst gaat verder onder de videos.

Gasten in Op1 - dinsdag 24 mei

  • Voor zijn verslag rondom de bestorming van het Capitool ontving Amerika-correspondent Erik Mouthaan gisteren een Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland. Vanavond schuift de trotse winnaar aan bij Op1 en vertelt hij alles over de prijs en hoe hij die historische dag in Washington beleefde.

  • De Nederlandse politie is bezorgd over het groeiende aantal 3D-geprinte wapens dat gevonden wordt. Volgens de politiechef Andy Kraag zijn de geprinte wapens gevaarlijk en kunnen mensen met extremistisch gedachtegoed zo aan een vuurwapen te komen. Het hebben van een 3D wapen is al strafbaar, maar het delen van ontwerpen voor de printer nog niet.

  • In de Donbas-regio strijden tienduizenden Oekraïners en Russen nog elke dag tegen elkaar. Met het gebruik van loopgraven begint de oorlog volgens oud-commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif steeds meer op de Eerste Wereldoorlog te lijken. Vanavond in Op1 bespreken we met De Kruif de laatste ontwikkelingen in Oekraïne.

  • Er zijn foto’s van een proostende Boris Johnson opgedoken op een feestje in Downing Street tijdens de lockdown, en medewerkers hebben verklaard dat hij bij een reeks borrels aanwezig was, terwijl Johnson dat tot nu toe steeds ontkende. Hoe lang blijft de prime minister nog bungelen? Oud-correspondent Suse van Kleef vertelt er vanavond over in Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: Erik Mouthaan over ontvangen belangrijkste journalistieke prijs van Nederland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV