Vanavond op tv: AS Roma - Feyenoord (Conference League), docu over Renate Rubinstein

Vanavond op tv: AS Roma - Feyenoord (Conference League), docu over Renate Rubinstein
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 25 mei

Kijktip :

Vanavond staat de Conference League-finale AS Roma - Feyenoord op het programma. Verder onder meer het eerste deel van een documentaire-tweeluik over opiniemaakster Renate Rubinstein. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 25 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: AS Roma - Feyenoord (finale Conference League)

Veronica
19:30 uur

Na een lang en slopend seizoen is het vanavond zover: AS Roma - Feyenoord, de finale van de Conference League. De wedstrijd is vanaf 21.00 uur live te zien op Veronica en ESPN en online op KIJK.nl en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op Veronica begint al om 19.30 uur. Feyenoord staat voor het eerst sinds 2002 weer in de finale van een Europees clubtoernooi. In de knock-outfase versloegen ze achtereenvolgens Partizan Belgrado, Slavia Praag en Olympique Marseille. Kunnen ze ook de finale winnen?

De slechtste chauffeur van Nederland: finale

RTL 5
20:30 uur

Na acht loodzware, chaotische, maar vooral ook hilarische weken is het vanavond tijd voor de grote finale van De slechtste chauffeur van Nederland. Welke chauffeurs verdienen hun rijbewijs terug en wie is écht de slechtste van het stel? De chauffeurs die de afgelopen weken het allerslechtst hebben gepresteerd doen in de finale eindexamen in Haarlem. Het resultaat is ronduit bedroevend: twee van hen halen de eindstreep niet. Hebben ze dan bijna niets geleerd? Wat volgt is het grote revanchemoment: The Grand Final.

BN'ers in het ziekenhuis: patiënt stopt met ademen

SBS 6
20:30 uur

De stage van de vier bekende Nederlanders in BN'ers in het ziekenhuis nadert zijn einde, maar dat betekent niet dat de aandacht mag verslappen. In deze aflevering wacht hen weer enkele heftige momenten. Caroline van der Plas schrikt zich helemaal wezenloos als ze er tijdens haar dienst in de OK achter komt dat een patiënt stopt met ademen op het moment dat ze onder narcose gebracht wordt. Natasja Froger heeft haar draai op de spoedeisende hulp inmiddels helemaal gevonden.

Docu: Wild op de Veluwe

NPO 1
21:25 uur

Paul de Leeuws programma Busje komt zo wijkt deze week eenmalig uit naar de vrijdagavond om ruimte te maken voor de prachtige natuurdocumentaire Wild op de Veluwe. Hierin krijgen we een meeslepend en schitterend beeld van dit beeldschone Nederlandse natuurgebied. Wild op de Veluwe is een documentaire met drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. We zien hoe hun leven zich ontwikkelt aan de hand van de vier jaargetijden. De dieren krijgen jongen die opgroeien naar volwassenheid.

Docu: Tamar - De waarheden van Renate Rubinstein

NPO 2
22:20 uur

Vanavond en morgenavond is het documentaire-tweeluik Tamar - De waarheden van Renate Rubinstein na tienen te zien op NPO 2. De kwalificaties die Renate Rubinstein (1929-1990) om de oren krijgt zijn niet mals: “Een narcistische gek, een nare onaangename vrouw, alleen geïnteresseerd in zichzelf, onhebbelijk en onfatsoenlijk." Er is echter ook volop compassie voor de vrouw die zich na de moord op haar vader in Auschwitz niet meer kon bevrijden van haar angsten.

Actuele video's

Meer actuele video's