Zaterdag 28 mei in Classic Albums: Suede - Coming Up (1996)

Zaterdag 28 mei in Classic Albums: Suede - Coming Up (1996)
Meesterwerk van Britpopband

Kijktip :

In Nederland wordt de Britpopband Suede behoorlijk overvleugeld door tijdgenoten als Oasis en Blur, maar in Groot-Brittannië hebben ze nagenoeg dezelfde status als die andere bands. In een nieuwe aflevering van Classic Albums wordt hun plaat Coming Up onder de loep genomen.

Classic Albums over Suede gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Gitarist
Suede brak in 1993 door met hun gelijknamige debuutalbum, die de hitsingles 'The Drowners', 'Metal Mickey', 'Animal Nitrate' en 'So Young' opleverde. Ook de tweede plaat, Dog Man Star (1994), was een groot succes. Vervolgens leek gitarist Bernard Butler het doodvonnis van de groep te tekenen door de band te verlaten.

Hernieuwde energie
Twee jaar later kwam Suede echter de studio uit met hernieuwde energie én het album Coming Up, dat maar liefst vijf Top 10-singles voortbracht (onder meer 'Trash', 'Beautiful Ones' en 'Saturday Night'). Door middel van archiefbeelden en interviews wordt verteld hoe Suede zichzelf opnieuw uitvond en hoe het album tot stand kwam. Een verhaal vol twijfel, zelfvertrouwen, instinct en uiteindelijk wedergeboorte.

De aflevering van Classic Albums over Coming Up van Suede is zaterdag 28 mei om 23.05 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je deze aflevering van Classic Albums terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag 28 mei in Classic Albums: Suede - Coming Up (1996) of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV