Ondernemer Lex Hoefsloot zondag te gast in slotaflevering College Tour

Ondernemer Lex Hoefsloot zondag te gast in slotaflevering College Tour
De Nederlandse Elon Musk

Kijktip :

Zondag (29 mei) sluit het vijftiende seizoen van College Tour af met waarschijnlijk de minst bekende gast van deze reeks: Lex Hoefsloot. Deze succesvolle jonge ondernemer gaat in gesprek met Twan Huys en een zaal vol studenten.

College Tour met Lex Hoefsloot gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Zonne-energie
Lex Hoefsloot droomt van een wereld zonder tankstations, waarbij alle auto's rijden op duurzame energie. Hij is medeoprichter van het bedrijf Lightyear, dat werkt aan auto's die rijden op zonne-energie. De 'Nederlandse Elon Musk' ontdekte op zijn twaalfde welke enorme gevolgen klimaatverandering kan hebben en hij besloot hier wat aan te doen.

Toekomst
Hoefsloot en zijn bedrijf Lightyear bouwen nu in een fabriek in Helmond aan de toekomst. Deze zomer rollen de eerste zonneauto's, geheel voorzien van zonnepanelen, uit de fabriek. Lex Hoefsloot toont een rijdende 'Lightyear One', zoals de auto gaat heten, en gaat in gesprek met studenten. Rijden we over een aantal jaar allemaal in zijn auto's?

De slotaflevering van College Tour is zondag 29 mei om 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van College Tour terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV