Woensdag in Op1: o.a. Sylvana Simons over discriminatie bij de Belastingdienst

Woensdag in Op1: o.a. Sylvana Simons over discriminatie bij de Belastingdienst
De gasten van Op1 van woensdag 25 mei

Kijktip :

Woensdagavond presenteren Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op woensdag 25 mei.

Tekst gaat verder onder de videos.

Gasten in Op1 - woensdag 25 mei

  • Het apenpokkenvirus lijkt mee te vallen, maar het is geen toeval dat een nieuwe infectieziekte zich aandient. Voormalig OMT-lid Anja Schreijer vindt dat we ons beter moeten voorbereiden op een nieuwe pandemie. Volgens de nu medisch directeur van het Pandemic & Disaster Preparedness Center is het tijd voor structurele veranderingen. Vanavond schuift ze aan bij Op1.
  • Is er sprake van institutioneel racisme bij de Belastingdienst? Het kabinet staat op het punt om dat te erkennen. Een beslissing waar onder de bewindslieden veel onenigheid over was, weet politiek verslaggever Thomas van Groningen. Hij is te gast samen met Kamerlid Pieter Omtzigt, die al jaren de misstanden bij de Belastingdienst aan de kaak stelt, en Sylvana Simons van BIJ1, die vindt dat institutioneel racisme een structureel probleem is binnen de hele overheid.
  • Dat duiken in je familiegeschiedenis niet zonder risico’s is, daar weet Philip Freriks alles van: zijn bet-betovergrootmoeder belandde in de Drentse strafkolonie Veenhuizen door het zedeloze leven dat ze leidde. Ze kreeg zestien kinderen van zestien verschillende mannen. In een audiotour gemaakt voor fietsers die door het Drentse landschap fietsen vertelt Freriks over het opmerkelijke levensverhaal van zijn verre voorouder. Vanavond is hij te gast bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: o.a. Sylvana Simons over discriminatie bij de Belastingdienst of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV