Deze films komen in juni 2022 in de Nederlandse bioscopen

Deze films komen in juni 2022 in de Nederlandse bioscopen
Met Jurassic World Dominion en veel meer

Film :

Deze maand juni verschijnen er weer uitstekende films in de bioscoop. De zomer 2022 gaat van start met de langverwachte zomer-blockbusters zoals Jurassic World Dominion en de epische biopic over het leven van Elvis Aaron Presley. Gids.tv heeft de belangrijkste titels op een rij gezet.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Falling for Figaro (2 juni)

Bioscoop

Bron: Umbrella Entertainment
Als Absolutely Fabulous actrice Joanna Lumley met haar hysterische charisma op het witte doek komt, is dat toch altijd bijzonder. Drama, komedie en romantiek met prille operazangeres in opleiding. Lees hier waar je de film Falling for Figaro kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van Falling for Figaro

Crimes of the Future (2 juni)

Bioscoop

Bron: Neon
Van de beroemde regisseur David Cronenberg (The Fly en Videodrome) komt een nieuwe body-horror met een cast waar je vingers van af kan likken. Onder andere Viggo Mortensen, Léa Seydoux en Kristen Stewart doen mee. Lees hier waar je de film Crimes of the Future kunt streamen.

Marokkaanse Bruiloft (2 juni)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Romcom-koning Johan Nijenhuis - bekend van het prachtige De Beentjes van Sint-Hildegard en Toscaanse Bruiloft - komt met een nieuwe romantische komedie met de Marokkaans-Nederlandse Yasmine in hoofdrol. Lees hier waar je de film Marokkaanse bruiloft kunt streamen.

Jurassic World: Dominion (9 juni)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Het wachten is eindelijk over! Met de slogan: "The epic conclusion of the Jurassic era" komen de oude en de nieuwe cast samen in een epische finale waar de spanning absoluut naar een hoogtepunt stijgt. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Lees hier waar je de film Jurassic World: Dominion kunt streamen.

Lightyear (15 juni)

Bioscoop

Bron: Disney
Deze splinternieuwe productie komt uit de stallen van Disney en Pixar. Het sci-fi actie-avontuur toont de oorspronkelijke ontstaansgeschiedenis van Buzz Lightyear -de held waarop de speelgoedfiguur is geïnspireerd - en introduceert de legendarische Space Ranger die al generaties lang fans weet te winnen. Met de stemmen van Chris Evans en Keke Palmer. Lees hier waar je Lightyear kunt streamen.

Memory (16 juni)

Bioscoop

Bron: STXfilms
Van de makers van onder andere GoldenEye en Casino Royale komen nu met een actiethriller met niemand minder dan Liam Neeson in de hoofdrol. De reacties uit het buitenland zijn enthousiast, en wij zitten er dus klaar voor! Lees hier waar je de film Memory kunt streamen.

Men (16 juni)

Bioscoop

Bron: A24
Het verhaal volgt een jonge vrouw wier ex-man recentelijk is overleden. Om het overlijden een plaats te geven, wil ze ertussenuit gaan. Ze gaat vervolgens solo op vakantie naar het Engelse platteland. Horror, drama, en mysterie met de sterke actrice Jessie Buckley in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Men kunt streamen.

Elvis (23 juni)

Bioscoop

Bron: Warner Bros. Pictures
Het wordt hoog tijd dat the King of Rock and Roll Elvis Presley een film krijgt over zijn leven, met waanzinnige rollen voor Austin Butler en Tom Hanks. De familie van deze legendarische zanger heeft alleen maar gehuild bij deze productie die geregisseerd is door Baz Luhrmann (The Great Gatsby en Moulin Rouge!). De trailer is nu al onvergetelijk. Lees hier waar je de film Elvis kunt streamen.

Minions 2: The Rise of Gru (29 juni)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
De gele zetpillen zijn terug in een gloednieuw avontuur waar de animatiefranchise terug gaat naar het begin. We kunnen ons het bijna niet voorstellen, maar zelfs schurken zoals Gru hebben weleens hulp nodig van vrienden. Beschikbaar in zowel Engels als Nederlands gesproken natuurlijk. Lees hier waar je de film Minions 2: The Rise of Gru kunt streamen.

Bekijk hier het overzicht welke films er nu draaien in de Nederlandse bioscopen. Alle data hierboven zijn onder voorbehoud.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Deze films komen in juni 2022 in de Nederlandse bioscopen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV