Vlaamse kok Jeroen Meus reist de wereld rond in Goed Volk

Vlaamse kok Jeroen Meus reist de wereld rond in Goed Volk
Van prostituees in Nevada tot boksers in Havana

Kijktip

De vlaamse kok Jeroen Meus gaat voor de reisserie Goed Volk op bezoek bij verschillende intrigerende groepen mensen van over de hele wereld. Hij 'kookt zich naar binnen' bij die gemeenschappen om ze beter te leren kennen. De VPRO zendt de serie, die eerder al in première ging bij de Belgische zender één, uit.

Zo bezoekt Meus onder andere een groep prostituees in de Amerikaanse staat Nevada - de enige staat waar prostitutie legaal is. Hij weet zich, bij het kleurrijke bordeel Bella's Hacienda Ranch in Wells, naar binnen te koken en komt alles te weten over het leven van een prostituee, met én zonder klanten.

Ook duikt Meus in de wereld van de Cubaanse boksers die bekend staan om hun successen op de olympische spelen. Hoe komt het dat de Cubanen zo goed zijn? En hoe volgen de boksers een goed sportdieet in een land dat bekend staat om zijn kip, bonen en rijst? Naast de boksers zelf, leer hij ook de moeders kennen die zich óók bekommeren om de carrières van hun zonen.

Jeroen Meus is vooral in België bekend als kok. Hij kwam al eerder op tv met Goed Volk en schreef verschillende kookboeken.

Goed Volk is vanaf vrijdag 16 maart wekelijks te zien om 20.25 uur op NPO3.

Tags: belgië, olympische spelen, kip, volk, nevada, prostitutie, prostituee, prostituees, koken, rijst, bordeel, cubanen, vpro, npo3, kok, jeroen meus

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »