Serierecensie: Obi-Wan Kenobi is persoonlijk verhaal op grote schaal

Serierecensie: Obi-Wan Kenobi is persoonlijk verhaal op grote schaal
Met Ewan McGregor als Ben Kenobi

Film :

Vanaf 27 mei staat de miniserie Obi-Wan Kenobi op Disney+. We kennen de Star Wars series natuurlijk als cinematische series met zeer hoge kwaliteit. Kan deze serie wat meer bieden? Lees hier de recensie van Obi-Wan Kenobi.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Ondergedoken
Tien jaar geleden kreeg Obi-Wan Kenobi te maken met zijn grootste nederlaag: de ondergang van de Jedi en de corruptie van zijn beste vriend en Jedi-leerling, Anakin Skywalker. Ondergedoken op de planeet Tatooine moet Ben Kenobi een weeskindje helpen op wiens schouders de toekomst van de melkweg rust.

Bron: Disney Plus

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 8,8

Net als bij The Mandalorian ligt het niveau van deze Star Wars productie behoorlijk hoog en daarom is het heel prettig dat er in deze serie voor een redelijk 'persoonlijke' aanpak wordt gekozen. De pacing van de eerste twee afleveringen is er eentje die wegkijkt alsof je naar een film zit te kijken, en at merk je ook in de tweede akte. Die is misschien wat saaier dan dat je zal verwachten. Toch: als de serie je aandacht misschien een beetje verliest, komt het keihard terug met een geweldige finale van twee afleveringen. De persoonlijke aanpak van het verhaal legt de zwaktes van Kenobi, die overigens meesterlijk wordt gespeeld door Ewan McGregor, prachtig bloot. En dat is zeker geen slechte zaak. Sterker kun je een serie niet beginnen. Vooral de rol van Darth Vader springt er in zijn totaliteit enorm uit. 4.5 ster.

Cast
Ewan McGregor (Birds of Prey) en Moses Ingram (The Queens Gambit) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Deborah Chow (The Mandalorian).

Vanaf 27 mei 2022 is Obi-Wan Kenobi te streamen op Disney+. Genre: Sci-fi, Avontuur. Aantal afleveringen: 6.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Obi-Wan Kenobi is persoonlijk verhaal op grote schaal of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV