Star Wars Episode VI: Return of the Jedi zie je zondag op Veronica

Star Wars Episode VI: Return of the Jedi zie je zondag op Veronica
Laatste uit de original trilogy

Film :

De 'original trilogy' is heden ten dage misschien nog wel de meest geliefde filmtrilogie in de sci-fi wereld. Return of the Jedi is het deel dat deze trilogie afsluit en de verhalen van Luke, Leia en Han tot een (voorlopig) einde brengt. Dit epische avontuur is zondag te zien op Veronica en je kunt Return of the Jedi streamen via onder meer Disney+.

Bekijk de volledige programmering van de Meimaand Filmmaand 2022 op Gids.tv.

Het verhaal
Nadat Han, Leia en Chewbacca zijn bevrijd door Luke, uit de klauwen van de slijmerige gangster Jabba the Hutt, keert Luke terug naar planeet Dagobah om zijn opleiding tot Jedi Knight te voltooien. Ondertussen hangt er een vloot van rebellenschepen klaar om de dreiging van een nieuwe Death Star af te wenden.

Bron: LucasFilm

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
We kunnen het er denk vrijwel allemaal over eens zijn dat Return of the Jedi niet of nauwelijks het niveau van Empire Strikes Back aantikt. Toch is deze film een prachtige vertelling en afsluiting van het verhaal dat zo meesterlijk is begonnen in 1977. Het gevecht tussen Darth Vader en zijn zoon Luke Skywalker zal voor altijd in het geheugen van alle Star Wars- en filmfans blijven. De toevoeging van de Ewoks is voor veel mensen vooral een vervelende, maar dat kunnen we natuurlijk goed door de vingers zien.

Cast
Naast Mark Hamill (Kingsman: The Secret Service) en Harrison Ford (Blade Runner 2049) zijn ook Carrie Fisher (When Harry Met Sally...) en Billy Dee Williams (Batman) te zien. Deze film is geregisseerd door Richard Marquand.

Star Wars Episode VI: The Return of the Jedi (1982) wordt beoordeeld met een 8,8 op IMDb en is zondag 28 mei om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, avontuur, sciencefiction. Speelduur: 135 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Star Wars Episode VI: Return of the Jedi zie je zondag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV