Documentaire Slag om Hoek van Holland zie je maandag op NPO 2

Documentaire Slag om Hoek van Holland zie je maandag op NPO 2
Hoe zijn de inwoners van Hoek van Holland

Kijktip :

Vanavond is de documentaire Slag om Hoek van Holland te zien op NPO 2. De naam klinkt indrukwekkend en meeslepend - en dat is de kwestie voor de inwoners van Hoek van Holland ook zeker. Rutger Castricum neemt een kijkje in de bekende badplaats.

Slag om Hoek van Holland gemist? Kijk de documentaire terug via Gids.tv.

Strijd
Al sinds jaar en dag is Hoek van Holland een beroemd recreatieoord in Nederland. In het uiterste zuidwestelijke puntje van Zuid-Holland is het goed vertoeven op mooie zomerdagen, maar de bewoners van het recreatieoord zijn in een heuse strijd verwikkeld om hun houten kampeerstad aan zee te behouden.

Gemeente
Hoek van Holland heeft voor veel (voornamelijk) Rotterdammers een grote nostalgische waarde. Hier zijn generaties opgegroeid, vriendschappen gesloten en liefdes opgebloeid. Daar lijkt een einde aan te komen door plannen van overheidsinstanties. Een gevecht van de gewone man tegen de gemeente en particuliere investeerders. Wie zal er winnen?

Slag om Hoek van Holland is op maandag 30 mei om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Slag om Hoek van Holland terugkijken op Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Slag om Hoek van Holland zie je maandag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV