AZ - Vitesse live op tv (play-offs Europees voetbal)

Welke club krijgt herkansing op Europees niveau?

Sport :

Op zondag 26 mei wordt de strijd om een plaats voor Europees voetbal eindelijk beslist: gaat AZ terugkomen van een achterstand of gaan de Arnhemmers volgend jaar weer in de Conference League meestrijden? De return wordt afgelegd in het AFAS Stadion in Alkmaar, start om 14.30 uur en wordt live uitgezonden op ESPN 1.

Samenvatting en hoogtepunten AZ - Vitesse

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hieronder is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Heenwedstrijd
In de heenwedstrijd was het lang spannend: In de 22ste minuut opende Buitink de score, waarna Clasie het in de 60ste minuut weer 1-1 maakte. Tot in de laatste minuten bleef het dat, totdat Openda wegliep bij de defensie en alsnog de 2-1 binnentikte. AZ moet dus in Alkmaar op gelijke hoogte zien te komen.

AZ of Vitesse?
Beide ploegen deden dit seizoen mee aan de Conference League en sneuvelde alletwee in de achtste finales: AZ tegen Bodø-Glimt en Vitesse tegen de uiteindelijke winnaar van de Conference League: AS Roma. Welke ploeg krijgt er een herkansing in de competitie volgend seizoen?

Voorbeschouwing
De voorbeschouwing van de wedstrijd (met analyse en interviews) start om 13.30 uur op ESPN. Na de wedstrijd zijn interviews en analyses te zien op ESPN. In NOS Studio Sport is vanaf 19.10 uur een uitgebreide samenvatting te zien.

AZ - Vitesse is zondag 29 mei om 14.30 uur live te zien op ESPN. Online zijn doelpunten, hoogtepunten en de samenvatting te zien bij Gids.tv. Om 19.10 uur is in NOS Studio Sport op NPO 1 een uitgebreide samenvatting te zien.