Vanavond op tv: Nieuw seizoen Boerderij van Dorst en start spelshow Vier is te veel

Vanavond op tv: Nieuw seizoen Boerderij van Dorst en start spelshow Vier is te veel
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 29 mei

Kijktip :

Afgelopen donderdag overleed journalist en mediapersoonlijkheid Willibrord Frequin aan de gevolgen van parkinson. Jeroen Pauw sprak Willibrord in 2020 in het kader van zijn programma Het Laatste Woord. Vanavond zien we deze aflevering om 18.10 uur op NPO 1. Bekijk alle tv-tips voor zondag 29 mei hieronder.

Nieuw op zondag
Terug van weggeweest is Boerderij van Dorst. Raven nodigt weer vele boeiende gasten uit op haar boerderij. In de eerste aflevering blijven Hans Klok en Eva Crutzen slapen. Ze gaan aan de slag met de dome, die Raven in het eerste seizoen met Emma Wortelboer heeft gemaakt. Deze heeft er behoorlijk van langs gekregen door storm Eunice. Hans en Eva helpen Raven om de dome weer op te bouwen. Een ander nieuw programma op de zondag is Vier is te veel. Radio dj Sander Lantinga maakt vanavond zijn debuut als spelshowpresentator. In deze spelshow spelen elke week vier studenten - die een extra zakcentje goed kunnen gebruiken - een quiz, waarvan er slechts twee de finale halen.

Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 29 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Het Laatste Woord met Willibrord Frequin

NPO 1
18:11 uur

Op donderdag 26 mei overleed journalist en mediapersoonlijkheid Willibrord Frequin aan de gevolgen van parkinson. Jeroen Pauw sprak Willibrord in 2020 in het kader van zijn programma Het Laatste Woord. Deze aflevering is om 18.10 uur te zien op NPO 1.

Docu: Nieuw Licht - Het Rijksmuseum en de slavernij

NPO 2
19:14 uur

Het Nederlandse slavernijverleden werd door het Rijksmuseum erkend in een nieuwe tentoonstelling over deze episode uit onze geschiedenis. De documentaire Nieuw Licht: Het Rijksmuseum en de slavernij, die vanavond bij NPO 2 te zien is, laat van heel dichtbij zien hoe deze tentoonselling tot stand kwam.

Avonturenfilm: Return of the Jedi

Veronica
20:00 uur

In het slot van de trilogie bereidt de Empire zich voor om de Rebellion voorgoed weg te vagen met de Death Star. De Rebellen gaan in de film Return of the Jedi in de tegenaanval en bestormen het ruimtestation. In een laatste duel staan Luke Skywalker en Darth Vader tegenover elkaar.

Terug: Boerderij van Dorst

NPO 3
20:18 uur

Raven van Dorst is vanaf vanavond terug met een nieuw seizoen van Boerderij van Dorst. Voor de tweede keer trekt Raven zich terug op het platteland en dat heeft nogal wat voeten in de aarde. Een aantal bekende collega's komt langs om Raven te helpen met het werk. In de eerste aflevering blijven Hans Klok en Eva Crutzen slapen. Ze gaan aan de slag met de dome, die Raven in het eerste seizoen met Emma Wortelboer heeft gemaakt. Deze heeft er behoorlijk van langs gekregen door storm Eunice. Hans en Eva helpen Raven om de dome weer op te bouwen. Ook gaan ze het land klaarmaken en paardenmest halen.

College Tour: Lex Hoefsloot

NPO 2
20:19 uur

Vanavond sluit het vijftiende seizoen van College Tour af met waarschijnlijk de minst bekende gast van deze reeks: Lex Hoefsloot. Deze succesvolle jonge ondernemer gaat in gesprek met Twan Huys en een zaal vol studenten. Lex Hoefsloot droomt van een wereld zonder tankstations, waarbij alle auto's rijden op duurzame energie. Hij is medeoprichter van het bedrijf Lightyear, dat werkt aan auto's die rijden op zonne-energie.

Nieuw: Vier is te veel

SBS 6
20:30 uur

Sander Lantinga maakt zijn debuut als spelshowpresentator met Vier is te veel. In deze spelshow spelen elke week vier studenten een quiz, waarvan er slechts twee de finale halen. Elke vraag lokt een discussie uit. Ze mogen overleggen, maar uiteindelijk voert iedereen een eigen antwoord in. Dan is het tijd voor de reveal: hebben ze alle vier hetzelfde antwoord gegeven? Hoe meer juiste antwoorden, hoe meer geld er in de pot gaat.

Start: Martin Clunes - Islands of the Pacific

Eén
21:30 uur

Vanaf vanavond is de driedelige documentaireserie Martin Clunes: Islands of the Pacific te zien op België Eén. Hierin neemt de Britse acteur/presentator Martin Clunes ons mee op een reis langs de eilanden in de Grote Oceaan.__

Actuele video's

Meer actuele video's