Recensie: In Marokkaanse Bruiloft kan Yasmine niet kiezen in liefde tussen kitsch en halal

Recensie: In Marokkaanse Bruiloft kan Yasmine niet kiezen in liefde tussen kitsch en halal
Met Soumaya Ahouaoui, Walid Benmbarek, Nabil Aoulad Ayad en Pip Pellens

Film :

Vanaf 2 juni is de film Marokkaanse Bruiloft te zien in de Nederlandse bioscopen. Regisseur Johan Nijenhuis vuurt deze zomer twee nieuw romcoms op ons af, want naast deze Marokkaanse Bruiloft staat ook Zwanger & Co op het programma. Volle zalen of toch scheurtjes van Nederlandse romcom-moeheid? Lees hier onze filmrecensie van Marokkaanse Bruiloft.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Yasmine heeft maar één grote droom: een succesvol advocaat te worden. Ze werkt er hard voor, maar haar omgeving maakt zich grote zorgen om haar vrijgezelle status. Een man vang je nu eenmaal eerder met een kookboek dan met een wetboek. Aangemoedigd door haar vriendinnen dwingt Yasmine zichzelf om open te staan voor de liefde en dan vindt ze plots niet één, maar zelfs twee leuke mannen op haar pad.

Actrice Nora el Koussour, Soumaya Ahouaoui en Pip Pellens in de film 'Marokkaanse Bruiloft'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score 60% | IMDb ★ n.n.b.

We kunnen opgelucht adem halen, want het romcomdebuut van Mocro Maffia-acteur Walid Benmbarek is geslaagd en ook de charismatische actrice Soumaya Ahouaoui zet een leuke rol neer als hoofdpersonage Yasmine. De Marokkaanse Bruiloft, inclusief spectaculaire bruiloftsfeesten, wil eigenlijk net iets te veel zijn: romantiek en komedie, maar ook lichte misdaad en actie in een rommelige vechtpartij in een advocatenkantoor. De zeer ongemakkelijke zingende piano-scène en de dwingende familie en vrienden (in eerste drie kwartier) die willen dat hun dochter en vriendin gaat trouwen, kunnen als vervelend worden ervaren. Bovendien trekt de film werkelijk alle clichés uit de kast die je vooraf al kunt bedenken. Maar bioscoopzalen stromen vol en de doelgroep gaat zeker genieten. Een voorzichtige drie sterren.

Cast
Naast Nora El Koussour (Layla M.) en Walid Benmbarek (Luizenmoeder - De film) zijn ook Pip Pellens (Just Say Yes), Fatima Khanfour (Flikken Maastricht), Ali Fardi (KLEM) en Liza Sips (Zwaar Verliefd!) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Johan Nijenhuis (Toscaanse Bruiloft).

Vanaf 2 juni 2022 is de film Marokkaanse Bruiloft te zien in de bioscoop. Genre: Komedie, Romantiek. Tijdsduur: 118 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV