Vanavond op tv: docu Slag om Hoek van Holland, nieuw programma Opsporing NL

Vanavond op tv: docu Slag om Hoek van Holland, nieuw programma Opsporing NL
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 30 mei

Kijktip :

Vanavond is de documentaire Slag om Hoek van Holland te zien op NPO 2. Verder onder meer het nieuwe programma Opsporing NL bij RTL 5. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 30 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Filmdrama: Me Before You

RTL 8
20:25 uur

RTL 8 zendt vanavond het prachtige romantische filmdrama Me Before You te zien op RTL 8. De 26-jarige Louisa 'Lou' Clark woont in een schilderachtig dorpje op het Britse platteland. Ze wordt ingehuurd om de jonge bankier Will Traynor te verzorgen, die door een verkeersongeluk in een rolstoel is beland. Door het dramatische ongeval ziet de voorheen zo energieke Will het leven somber in. Met haar bijzonder positieve instelling probeert Lou zijn bestaan weer kleur te geven.

Docu: Slag om Hoek van Holland

NPO 2
20:30 uur

Vanavond is de documentaire Slag om Hoek van Holland te zien op NPO 2. De naam klinkt indrukwekkend en meeslepend - en dat is de kwestie voor de inwoners van Hoek van Holland ook zeker. Rutger Castricum neemt een kijkje in de bekende badplaats. De bewoners van het recreatieoord zijn in een heuse strijd verwikkeld om hun houten kampeerstad aan zee te behouden. Een gevecht van de gewone man tegen de gemeente en particuliere investeerders. Wie zal er winnen?

Nieuw: Opsporing NL

RTL 5
20:30 uur

RTL heeft vanaf vanavond zijn eigen versie van Opsporing verzocht, al sinds jaar en dag een begrip bij de publieke omroep. In het nieuwe programma Opsporing NL, te zien op RTL 5, vragen presentator Pim Sedee, de politie en het Openbaar Ministerie aandacht voor (actuele) opsporingsonderzoeken. Zo hopen ze tips en informatie binnen te krijgen om verdachten op te sporen, misdrijven op te lossen, criminaliteit te voorkomen en bovenal Nederland veiliger te maken.

Special: Voor het leven

NPO 1
21:25 uur

Na elf edities van het tv-programma Nederland staat op tegen kanker gaat het roer om. In de vernieuwde live-uitzending Voor het leven zal onder leiding van presentator Frits Sissing tijdens de uitzending toegewerkt worden naar de onthulling van een gigantisch kunstwerk. Naast de onthulling van het kunstwerk tijdens de uitzending zijn er ook weer inspirerende verhalen van mensen die leven met kanker, optredens van bekende artiesten en krachtige statements van onbekende en bekende Nederlanders.

Docu: Bad Influencer

NPO 3
22:15 uur

Vanavond zendt NPO 3 de documentaire Bad Influencer uit. Hierin wordt een ontluisterend beeld geschetst van de Australische social media wellness-ster Belle Gibson - één van de eerste 'super-influencers' van Instagram. Ze had miljoenen volgers omdat zij haar eigen terminale kanker zou hebben genezen met een plantaardig dieet en het gebruik van alternatieve natuurlijke therapieën. Na verloop van tijd kwam er echter één klein probleempje aan het licht, dat het hele verhaal van Belle Gibson onderuit haalde: ze heeft nooit kanker gehad.

Actiefilm: Sin City

RTL 7
22:15 uur

Op RTL 7 is vanavond de geweldige actiefilm Sin City te zien. De gespierde Marv is een bijna onoverwinnelijke straatvechter, die wraak zweert op de moordenaar van zijn geliefde hoertje. Dwight doet er alles aan om de moord op een agent uit te wissen. Voordat rechercheur Hartigan met pensioen gaat, wil hij hoe dan ook afrekenen met een zieke geest. De drie mannen zijn keiharde rouwdouwers die leven volgens het motto: oog om oog, tand om tand.

Nieuw: Leven in Limbo

NPO 2
22:20 uur

Deze week, van maandag tot en met donderdag, is het nieuwe programma Leven in Limbo te zien op NPO 2. Deze vierdelige documentaireserie neemt ons mee in de levens van mensen die zonder (geldige) papieren in Nederland wonen. Het is een bestaan dat risico’s en onzekerheden met zich meebrengt. Hoe is het om te leven in een land waar je niet mag bestaan? De hoofdpersonen laten zien wie ze echt zijn, los van alle vooroordelen.

Actuele video's

Meer actuele video's