Documentaire Niet mijn Moskou zie je dinsdag 31 mei op NPO 2

Documentaire Niet mijn Moskou zie je dinsdag 31 mei op NPO 2
Masha Novikova ziet Russische hoofdstad veranderen

Kijktip :

Dinsdag (31 mei) is de korte, maar indrukwekkende documentaire Niet mijn Moskou te zien op NPO 2. In deze film doet de Nederlands-Russische documentairemaakster Masha Novikova door middel van een videobrief verslag van de ingrijpende veranderingen in Rusland en Moskou.

Niet mijn Moskou gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Invasie
Binnen de maand die ze er verbleef zag ze het namelijk met eigen ogen veranderen. Vlak voor de invasie in Oekraïne reisde Novikova voor familie en vrienden naar Rusland, waar tijdens het ArtDoc Festival in Moskou haar documentaire Kunstenaars van de Perestrojka in première zou gaan. In die periode zag ze met eigen ogen hoe de Russische samenleving zich ontwikkelde.

Bommelding
Novikova ziet hoe demonstranten met harde hand worden opgepakt, praat met mensenrechtenadvocaten en ziet dronken Poetin-aanhangers en straten vol vlaggen met een 'Z'. Als ze op het festival is, is er een bommelding en krijgt festivaldirecteur Vitaly Manski rode verf over zich heen. Een chaotische opmaat naar de oorlog, die in februari begon.

De documentaire Niet mijn Moskou is dinsdag 31 mei om 23.00 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Niet mijn Moskou terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV