Tv-première Birds of Prey dinsdag 31 mei te zien op Veronica

Tv-première Birds of Prey dinsdag 31 mei te zien op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Het was wel duidelijk wie de grote ster was in de toch tamelijk mislukte actiefilm Suicide Squad (2016): Harley Quinn, voortreffelijk vertolkt door Margot Robbie. Het was dan ook niet vreemd dat zij haar eigen film kreeg met Birds of Prey. Deze productie is dinsdag voor het eerst te zien op televisie, bij Veronica, en je kunt Birds of Prey streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
In Birds of Prey volgen we Harley Quinn, die inmiddels heeft gebroken met haar partner in crime: de Joker. Ze probeert het leven van een jong meisje te redden uit de handen van een gevaarlijke gangster. Hierbij krijgt ze de hulp van enkele andere vrouwelijke superhelden: Black Canary, Huntress en Renee Montoya.

Beoordeling Gids.tv: ★★★
Birds of Prey is genoemd naar het superheldenteam van DC Comics, dat volledig bestaat uit vrouwen. De titel is echter tamelijk misleidend, want dit is vooral een film over Harley Quinn; de 'Birds' maken pas later in de film hun opwachting. Zoals we van Robbie mochten verwachten speelt ze haar rol weer met verve, maar dat is ook meteen het grootste pluspunt. Het is ook genieten van de fraaie kostuums en make-up, maar Birds of Prey is wel érg duidelijk een Deadpool-imitatie. Met de verschillende personageontwikkelingen, flashbacks en verhaallijnen wordt het verhaal bovendien soms wat onduidelijk.

Cast
Naast Margot Robbie (Once Upon a Time in Hollywood) en Mary Elizabeth Winstead (10 Cloverfield Lane) zijn ook Jurnee Smollett-Bell (The Great Debaters), Rosie Perez (The Dead Don't Die) en Ewan McGregor (Doctor Sleep) te zien in Birds of Prey. Deze film is geregisseerd door Cathy Yan.

Birds of Prey (2020) wordt beoordeeld met een 6,0 op IMDb en is dinsdag 31 mei om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, superhelden. Speelduur: 109 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV