Sublieme horrorfilm The Shining maandag te zien op SBS9

Sublieme horrorfilm The Shining maandag te zien op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De legendarische regisseur Stanley Kubrick had echt álle genres in de vingers - dus ook horror. In 1980 werd The Shining nog matig ontvangen door de critici, maar inmiddels heeft de film zich bewezen als een onverwoestbare klassieker in het genre. Deze sublieme horrorfilm is maandag te zien op SBS9 en je kunt The Shining streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
The Shining speelt zich af in het afgelegen Overlook Hotel in de Rocky Mountains, dat tijdens de wintermaanden gesloten is. Schrijver Jack Torrance wordt aangesteld als opzichter tijdens deze maanden. Samen met zijn vrouw Wendy en zoontje Danny zal Jack een aantal maanden in het hotel wonen, waar hij in alle rust aan zijn nieuwe roman hoopt te werken. In het verleden hebben hier echter duistere gebeurtenissen plaatsgevonden die het daglicht niet kunnen verdragen en het hotel lijkt steeds meer invloed te krijgen op de gemoedstoestand van Jack.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Zelden heeft een horrorfilm een betere setting gehad dan deze: een afgelegen hotel in de bergen tijdens de wintermaanden, een periode waarin de hoofdpersonen compleet ingesneeuwd raken. De lege gangen en holle ruimtes vormen een ijzingwekkend doch sfeervol tafereel en regisseur Kubrick weet hier het maximale uit te halen. Het verhaal - naar een roman van Stephen King - is weliswaar simpel, maar buitengewoon intrigerend. Als geen ander weet Jack Nicholson in de hoofdrol alle aandacht naar zich toe te trekken. Het acteerwerk is weliswaar wat over de top, maar het werkt wél. Een onvergetelijke klassieker die elke filmliefhebber gezien moet hebben.

Cast
Naast Jack Nicholson (The Departed) en Shelley Duvall (Nashville) zijn ook Danny Lloyd (Will: G. Gordon Liddy) en Scatman Crothers (One Flew Over the Cuckoo's Nest) te zien in The Shining. Deze film is geregisseerd door Stanley Kubrick (Full Metal Jacket).

The Shining (1980) wordt beoordeeld met een 8,4 op IMDb en is maandag 26 september om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: horror. Speelduur: 144 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV