Special Het Grote Hokjesexperiment zie je woensdag 1 juni op NPO 1

Special Het Grote Hokjesexperiment zie je woensdag 1 juni op NPO 1
Vooroordelen onder de loep

Kijktip :

Op NPO 1 is woensdag (1 juni) de special Het Grote Hokjesexperiment te zien. Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana presenteren deze uitzending, waaraan diverse groepen Nederlanders meedoen die vaak in een hokje worden geplaatst en gediscrimineerd.

Het Grote Hokjesexperiment gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Groepen
Zo komen in deze uitzending onder meer ouderen, mensen van kleur of mensen met een beperking opdraven. Er wordt besproken welke bestaande vooroordelen er per groep zijn. En welke vooroordelen horen eigenlijk bij welke groep? De desbetreffende groep vertelt vervolgens wat die vooroordelen met hen doen.

Rondes
In verschillende rondes wordt duidelijk hoe discriminatie werkt en wat het met mensen doet. Het Grote Hokjesexperiment focust zich op het zoeken naar overeenkomsten in plaats van verschillen. Professor Erik Scherder legt uit hoe vooroordelen werken in het brein en maakt daarmee voor de kijker inzichtelijk wat er gebeurt, maar ook hoe het anders kan.

De special Het Grote Hokjesexperiment is woensdag 1 juni om 20.30 uur te zien op NPO 1. Na afloop kun je de special Het Grote Hokjesexperiment terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's