Maandag in Op1: Mariëlle Tweebeeke over Nieuwsuur-interview met Zelensky

Maandag in Op1: Mariëlle Tweebeeke over Nieuwsuur-interview met Zelensky
De gasten van Op1 van maandag 30 mei

Kijktip :

Maandagavond presenteren Hugo Logtenberg en Nadia Moussaid de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 van maandag 30 mei.

Tekst gaat verder onder de videos.

Gasten in Op1 - maandag 30 mei

  • Op een geheime locatie in Kiev sprak presentator Mariëlle Tweebeeke voor Nieuwsuur met Volodymyr Zelensky. Naast de oorlog werden, tot zichtbare ergernis van de Oekraïense president, ook andere onderwerpen besproken. Zoals toetreding tot de Europese Unie en corruptie in het land. Hoe kijkt Mariëlle terug op het interview met Zelensky? Vanavond schuift ze aan bij Op1.
  • Het kabinet wilde het eerst niet doen, maar het erkent nu wel dat er daadwerkelijk institutioneel racisme heeft plaatsgevonden bij de Belastingdienst.Janet Ramesar was er zelf de dupe van en belandde in zware schulden. Advocaat Khadija Bozia is bezig met juridische stappen namens de gedupeerden. En Rabin Baldewsingh, Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme, gaat het kabinet adviseren hoe zulke misstanden in de toekomst kunnen worden voorkomen.
  • De moeders van zowel Adelheid Roosen als Hugo Borst kregen de diagnose Alzheimer en dus besloten de twee samen een documentaireserie over de ziekte te maken, waarin het thema rouw centraal staat. Maar zelfs al is het leven na de diagnose dementie een langgerekt afscheid, er zijn óók lichtpuntjes. Ze vertellen er vanavond over bij Op1.
  • Bij rellen rond de promotiewedstrijd tussen ADO Den Haag en Excelsior zijn gisteren vier agenten gewond geraakt. De Haagse club gaf vlak voor tijd een 3-0 voorsprong weg, waarna Excelsior promoveerde. De spelers en staf van de Rotterdamse club moesten de kleedkamer invluchten, omdat supporters van ADO het veld opstormden. ADO-supporter en ‘behangkoning’ John van Zweden schaamt zich rot voor zijn medesupporters. Vanavond schuift hij aan bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

:[article:videos](ids:"455311,455304" title:"Bekijk o

Actuele video's

Meer actuele video's