Vanavond op tv: nieuwe programma's Kasteelvrouwe Emmy en Roosen & Borst

Vanavond op tv: nieuwe programma's Kasteelvrouwe Emmy en Roosen & Borst
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 31 mei

Kijktip :

Vanavond starten bij de publieke omroep twee nieuwe programma's: Roosen & Borst, waarin Adelheid Roosen en Hugo Borst opnieuw de wereld van dementerende patiënten in duiken, en Kasteelvrouwe Emmy, een variant op Chateau Meiland. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 31 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Roosen & Borst

NPO 2
20:25 uur

In navolging van de programma's In De Leeuwenhoek en Thuis op Zuid maken Adelheid Roosen en Hugo Borst met Roosen & Borst opnieuw een programma over dementie. Dit keer gaat het vooral over afscheid nemen. In de eerste aflevering van Roosen & Borst heeft Adelheid een ontmoeting met Joris (52), die voor Artsen zonder Grenzen en het Rode Kruis werkte, maar moest stoppen toen hij op zijn 44ste de diagnose alzheimer kreeg. Hij wil graag trouwen met zijn vriendin Sandra.

Tv-première: Birds of Prey

Veronica
20:30 uur

Op Veronica is vanavond de tv-première van de spectaculaire actiefilm Birds of Prey te zien. Gotham staat op zijn kop als de narcistische schurk Roman Sionis en zijn ijverige handlanger Zsasz het gemunt hebben op een jong meisje genaamd Cass. Harley Quinn probeert haar leven te redden en krijgt hierbij hulp van enkele vrouwelijke superhelden: Huntress, Black Canary en Renee Montoya.

Nieuw: Kasteelvrouwe Emmy

NPO 1
20:35 uur

Het charmante echtpaar Emmy en Rutger, dat we kennen van Ik vertrek, werd door het grote publiek meteen in hun hart gesloten. Ze besloten een eigen kasteel in Frankrijk te kopen, maar het opknappen is een grotere klus dan gedacht. In het nieuwe programma Kasteelvrouwe Emmy volgen we de avonturen van het stel. In de eerste aflevering krijgen we te zien hoe de zaken ervoor staan. In drie jaar heeft Emmy twee slaapkamers opgeknapt.

Het mooiste meisje van de klas: lastige thuissituatie Miriam

NPO 1
21:20 uur

In een nieuwe aflevering van Het mooiste meisje van de klas, vanavond te zien op NPO 1, duikt Jaap Jongbloed in het verhaal van Miriam. Miriam wordt geboren in de jaren zeventig. Het Algerijnse bloed van haar vader en het Texelse bloed van haar moeder geven haar een exotische look waar menig student in de jaren negentig zijn studieboek even voor neerlegt. Miriam focust zich vooral op school, want thuis gaat niet alles even goed. Als Miriam drie jaar is, verdwijnt haar vader uit haar leven.

Horrorfilm: The Shining

SBS 9
22:20 uur

Op SBS9 is vanavond de horrorklassieker The Shining te zien. Jack Torrance en zijn gezin nemen hun intrek in het gigantische maar afgelegen en leegstaande Overlook Hotel. Eventjes weg van de bewoonde wereld. Weg van het alcoholisme dat Jacks carrière als schrijver dwarsboomt. Weg van de gewelddadige uitbarstingen die Jacks verleden teisteren. Maar zijn zoontje Danny krijgt er juist zorgen bij. De helderziende Danny krijgt namelijk in de gaten dat de boze geesten die door het hotel dwalen het op zijn speciale gave gemunt hebben.

Docu: Niet mijn Moskou

NPO 2
23:00 uur

Vanavond is de korte, maar indrukwekkende documentaire Niet mijn Moskou te zien op NPO 2. In deze film doet de Nederlands-Russische documentairemaakster Masha Novikova door middel van een videobrief verslag van de ingrijpende veranderingen in Rusland en Moskou. Novikova ziet hoe demonstranten met harde hand worden opgepakt, praat met mensenrechtenadvocaten en ziet dronken Poetin-aanhangers en straten vol vlaggen met een 'Z'.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV