Nieuw programma Ik woke van jou vanaf donderdag te zien op NPO 3

Nieuw programma Ik woke van jou vanaf donderdag te zien op NPO 3
Sahar Meradji onderzoekt de woke-cultuur

Kijktip :

Vanaf donderdag 2 juni is het nieuwe programma Ik woke van jou vier donderdagen te zien op NPO 3. In deze serie duikt documentairemaakster Sahar Meradji (Verdoofd, Seksengelen) in de wereld van 'woke' - van anti-Zwarte Piet-demonstraties tot klimaatacties.

Ik woke van jou gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Te snel
Toiletten zijn tegenwoordig genderneutraal, ‘negerzoenen’ zijn verbannen en Zwarte Piet ziet er niet meer uit zoals vroeger. Voor sommige Nederlanders gaan die veranderingen veel te snel, maar voor woke-activisten is dit pas het begin. Zij willen elke vorm van racisme en onderdrukking zo snel mogelijk de kop indrukken. Ergens strijden zij ook voor Sahar, die als vrouw van Iraanse afkomst ook met discriminatie te maken heeft gehad. Alleen heeft Sahar zich nooit achtergesteld gevoeld.

Witte onderdrukker
In haar zoektocht volgt zij onder anderen Bluma die de wereld racistisch en seksistisch vindt en zeker vijf keer per week naar demonstraties gaat. Amber wil als lid van actiegroep Extinction Rebellion Nederland wakker schudden voor de klimaatcrisis en ketent zichzelf daarvoor zelfs vast op de openbare weg. En Jeanette, een gehandicapte moslima van kleur, strijdt tegen ‘de witte onderdrukker’, nadat ze zich lang minderwaardig heeft gevoeld vanwege haar huidskleur.

Het nieuwe programma Ik woke van jou is vanaf donderdag 2 juni wekelijks rond 20.55 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Ik woke van jou terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's