Tv-première De Veroordeling over Deventer Moordzaak zondag te zien op NPO 2

Tv-première De Veroordeling over Deventer Moordzaak zondag te zien op NPO 2
Met o.a. Fedja van Huêt en Yorick van Wageningen

Kijktip :

De Nederlandse film De Veroordeling is op zondag 5 juni voor het eerst op televisie te zien. De bekroonde film over de Deventer moordzaak wordt uitgezonden op NPO 2 en is daarna terug te kijken via NPOStart. Een film die je niet mag missen.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Weduwe Wittenberg
De film volgt het onderzoek naar de veelbesproken moord op weduwe Wittenberg, die in het collectieve geheugen inmiddels bekendstaat als de Deventer Moordzaak. Netwerk-journalist Bas Haan daagt de politie, rechtbanken en media uit terwijl hij probeert de waarheid over de controversiële moordzaak in Deventer te achterhalen.

Acteur Fedja van Huêt als Bas Haan in de film 'De Veroordeling'

Lees hier onze recensie van De Veroordeling

Winnaar Gouden Kalf voor Beste Film
De sterke productie De Veroordeling werd in 2021 op het Nederlands Filmfestival uitgeroepen tot de beste vaderlandse bioscoopfilm van het jaar. Het verhaal is gebaseerd op het boek De Deventer moordzaak, het complot ontrafeld van onderzoeksjournalist Bas Haan. Mede door de waanzinnige cast (met onder anderen Fedja van Huêt, Yorick van Wageningen, Lies Visschedijk en Mark Kraan) en de zeer slimme montage worden de jaren rondom de moordzaak - compleet met televisie-interviews - tot in de details tot leven gebracht. Wie heeft deze moord gepleegd? Was het de tot twaalf jaar gevangenisstraf veroordeelde boekhouder Ernest Louwes (Mark Kraan) of toch de 'klusjesman' Michaël de Jong (Yorick van Wageningen)? De film weet het zeker, maar oordeel zelf.

Cast
Naast Fedja van Huêt (Baantjer het Begin) en Mark Kraan (Mocro Maffia) zijn ook Yorick van Wageningen (The Girl with the Dragon Tattoo), Lies Visschedijk (Soof) en Huub Smit (De Oost) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd Sander Burger (Ik ben Alice).

De Veroordeling (2021) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is zondag 5 juni om 20.00 uur te zien op NPO 2. Genre: biografie, drama, misdaad. Speelduur: 130 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV