Recensie: Crimes of the Future is perverse bodyhorror van The Fly-regisseur David Cronenberg

Recensie: Crimes of the Future is perverse bodyhorror van The Fly-regisseur David Cronenberg
Met Viggo Mortensen, Léa Seydoux en Kristen Stewart

Film :

Vanaf 2 juni gaat de film Crimes of the Future draaien in de Nederlandse bioscopen. Gaat het regisseur David Cronenberg (The Fly) weer lukken om de bioscoopbezoekers weg te jagen met intens smerige, vuile en ranzige body-horror? Lees hier de filmrecensie van Crimes of the Future.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Surgery is the new sex
In een dystopische wereld past het DNA van de aardse bevolking zich steeds meer aan zijn kunstmatige en vervuilde omgeving. Kunstenaar Saul Tenser (Viggo Mortensen) maakt gebruik van deze evoluties en laat nieuwe organen groeien in zijn lichaam die hij samen met zijn partner Caprice (Léa Seydoux) operatief verwijdert in hun provocatieve performances.

Actrice Kristen Stewart en Léa Seydoux in de film 'Crimes of the Future'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 55% | IMDb ★ 6,4

Regisseur David Cronenberg krijgt het voor elkaar om een verhaal gebaseerd op een eigen script van meer dan twintig jaar oud anno 2022 nog steeds actueel en provocerend te zijn. Of deze mix van bloed, erotiek en horror zonder grootschalige schrikeffecten iedereen zal gaan vermaken in de bioscoopzalen is nog maar de vraag. Crimes of the Future is een typische arthousefilm waarbij je je toch constant af blijft vragen of de toekomst die Cronenberg schetst - donker, duister, smerig, vies, pervers en depressief- ook daadwerkelijk uit gaat komen. De cast is sterk met Viggo Mortensen, Léa Seydoux en Kirsten Stewart in de hoofdrollen. De film splijt de filmkijkers weer eens traditioneel in twee groepen: je houdt ervan of je haat het. Een middenweg is er eigenlijk niet. Drie sterren.

Cast
Naast Viggo Mortensen (Green Book) en Léa Seydoux (No Time To Die) zijn ook Kristen Stewart (Spencer), Scott Speedman (Grey's Anatomy), Don McKellar (The Curse of Audrey Earnshaw) en Tanaya Beatty (God's Country) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door David Cronenberg (A History of Violence).

Vanaf 2 juni is de film Crimes of the Future te zien in de bioscoop. Genre: Horror, Sciencefiction, Drama. Tijdsduur: 107 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Crimes of the Future is perverse bodyhorror van The Fly-regisseur David Cronenberg of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV