België - Nederland live op tv en online (Nations League)

België - Nederland live op tv en online (Nations League)
Strijd met zuiderburen

Sport :

Vrijdag 3 juni gaat de derde editie van de UEFA Nations League van start, waarin Europese landen tegen elkaar strijden om een mogelijk ticket voor een eindtoernooi. De wedstrijd begint om 20.45 uur en is live te zien op NPO 3 en de livestream via Gids.tv.

Samenvatting en hoogtepunten België - Nederland

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hieronder is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Resultaten
De Nations League begon een paar jaar geleden uitstekend voor Oranje, want in de eerste editie van het toernooi werd meteen de finale gehaald (die helaas verloren ging tegen Portugal). Daarvoor had het Nederlands elftal wél afgerekend met Duitsland en Frankrijk in de groepsfase. Toen het toernooi voor de tweede keer werd georganiseerd eindigden 'we' achter Italië in Groep A1.

Poule
Dit keer is Oranje ingedeeld in een poule van vier landen, waarin we een oude bekende treffen: de vorige keer speelden we ook tegen Polen. De clash met onze zuiderburen België is op papier het meest pikant én interessant, gezien het niveau van die ploeg. Het vierde land in Groep A4 is Wales, dat het nog altijd vooral moet hebben van oudgedienden als Gareth Bale en Aaron Ramsey.

De wedstrijd België - Nederland is vrijdag 3 juni om 20.45 uur live te zien op NPO 3 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 3 begint om 20.20 uur.

Actuele video's

Meer actuele video's