Natuurdocumentaire The Mating Game vanaf zaterdag te zien op NPO 1

Natuurdocumentaire The Mating Game vanaf zaterdag te zien op NPO 1
De versiertrucs van dieren in beeld

Kijktip :

Vanaf zaterdag 4 juni is de BBC-natuurdocumentaireserie The Mating Game wekelijks te zien op NPO 1. In de serie krijgen we een uniek inkijkje in het dierenrijk, met als hoofdthema: hoe dieren versieren. Bioloog, hoogleraar en presentator Freek Vonk verzorgt - voor het eerst - de voice-over.

The Mating Game aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Partner
The Mating Game vertelt het verhaal van de fascinerendste, grappigste en indrukwekkendste zoektochten van dieren om een partner te vinden en een blijvende erfenis achter te laten. Sommige soorten moeten de uitdagingen van een uitgestrekt leefgebied het hoofd bieden om een dier van het andere geslacht te vinden. Andere nemen het op tegen hun buren tijdens massale paringen.

Bouwsels
Weer anderen moeten indruk op hun beoogde partner maken met ingewikkeld baltsgedrag. Of met bijzondere bouwsels laten zien wat ze waard zijn. In de eerste aflevering worden de graslanden op onze planeet onder de loep genomen. Ze behoren tot de lastigste omgevingen voor dieren op vrijersvoeten: een open podium waar potentiële partners en jaloerse rivalen kunnen toekijken.

De documentaireserie The Mating Game is vanaf zaterdag 4 juni wekelijks rond 19.05 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van The Mating Game terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's