Zondag 5 juni in Het Dorp: Schiermonnikoog en Nootdorp

Zondag 5 juni in Het Dorp: Schiermonnikoog en Nootdorp
Huub en Wim bezoeken Waddeneiland

Kijktip :

Het tweede seizoen van Het Dorp heeft zich de afgelopen weken bewezen als een waar kijkcijferkanon op de zondagavond. In deze derde aflevering bezoeken Huub Stapel en Wim Daniëls naast Nootdorp ook een 'eilanddorp': Schiermonnikoog.

Het Dorp gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Acceptatie
Het thema van de derde aflevering is 'acceptatie'. Huub en Wim zijn benieuwd of iemand die van buiten het dorp komt, ooit volledig geïntegreerd raakt in de lokale cultuur en gemeenschap. Zo blijkt het voor nieuwe bewoners soms lastig te zijn om de taal van de dorpsgemeenschap te leren. Op Schiermonnikoog hebben ze daar zelfs een apart woordenboek voor.

Francis van Broekhuizen
Mariame kwam voor de liefde naar het eiland en is nog steeds verliefd, maar haar dochter Aicha had meer moeite met de stap van Mali naar Schier. In Nootdorp treffen Huub en Wim een bekend gezicht: operazangeres Francis van Broekhuizen, regelmatig te zien op televisie, verovert het hart van haar dorpsgenoten met de taal van muziek.

Het Dorp is elke zondag rond 21.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Het Dorp terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV