Nieuwe programma De Roze Dolk is 'best sympathiek en vermakelijk'

Nieuwe programma De Roze Dolk is 'best sympathiek en vermakelijk'
'Zoveelste persoonlijke programma over kinderen krijgen'

Nieuws

In het nieuwe tv-programma De Roze Dolk zijn programmamaker Bo Jeuken en haar vriend Stef te zien tijdens hun ontdekkingstocht om erachter te komen of ze een kind willen en of ze daar wel de juiste mensen voor zijn. Tv-recensent Julien Althuisius vond "het derde persoonlijke programma over kinderen krijgen op de NPO binnen een half jaar tijd" uiteindelijk toch wel "sympathiek en vermakelijk".

Dat is te lezen in Althuisius' tv-recensie in De Volkskrant. De vierdelige reeks begon direct "tussen de benen van Bo Jeuken", schrijft hij. "De programmamaker lag op de behandeltafel bij haar gynaecoloog, een oudere man met bril. 'Ik heb 'm à vue, zoals dat heet', zei hij. En na enig wrikken en trekken hield hij triomfantelijk een tangetje omhoog, waaraan het zojuist verwijderde spiraaltje ietwat verloren heen en weer bungelde."

Althuisius beschrijft de inhoud van het programma: "Jeuken en haar vriend introduceren zichzelf als weifelende dertigers, die graag uitgaan, wijn drinken en op de Amsterdamse Wallen wonen. In het eerste gesprekje dat Bo en Stef hebben, aan een tafel met een kop thee, vertelt ze hem dat ze wel last heeft van 'rammelende eierstokken'."

"Eerlijk is eerlijk: als dertiger en vader van twee jonge kinderen zat ik - na Jan Wordt Vader en Lauren Bevalt - niet per se te wachten op het derde persoonlijke programma over kinderen krijgen op de NPO binnen een half jaar tijd. Maar eenmaal over de initiële weerstand heen van 'in godsnaam, doe niet zo moeilijk, ga wippen, probeer een kind te maken, vind het zwaar, vind het klote, vind het geweldig, maar ik hoef het niet te weten', blijkt De Roze Dolk - op basis van de eerste aflevering - sympathiek en vermakelijk", aldus Althuisius.

Waarom heeft Julien Althuisius deze mening na het bekijken van de eerste aflevering? "Dat is volledig te danken aan de lichtvoetige en tegelijk intieme benadering van Jeuken, haar zelfspot, de aangenaam stoïcijnse aanwezigheid van vriend Stef (die - terecht - weigert op te passen op andere kinderen als oefening omdat het 'superkut' is) en de eerlijke gesprekken die ze voert met haar ouders, de kindvrije Daan en Rianne, de 36-jarige Fleur die haar eicellen laat invriezen, of schrijver Henk van Straten, die Bo op het hart drukt dat je als kind het beste ouders kunt hebben die een zesje scoren (staat genoteerd)."

De Roze Dolk is iedere donderdag rond 21.45 uur te zien op NPO 3. Bekijk de eerste aflevering van De Roze Dolk.

Tags: oefening, volkskrant, spiraaltje, uitgaan, schrijver, npo, weerstand, tv-programma, wijn, zelfspot, wallen, kinderen, vriend, ouders, vader, drinken, npo 3, tv-recensie

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »