Nieuw programma Erwin Olaf eert Hans van Manen begint zondag op NPO 2

Nieuw programma Erwin Olaf eert Hans van Manen begint zondag op NPO 2
Legendarische choreograaf wordt 90

Kijktip :

Choreograaf Hans van Manen wordt in juli 90 jaar. Samen met de dansers van het Nationale Ballet duikt goede vriend fotograaf Erwin Olaf daarom de studio in voor een serie foto's die ontleend zijn aan het werk van Van Manen. In het vijfdelige programma Erwin Olaf eert Hans van Manen volgen we dit proces.

Erwin Olaf eert Hans van Manen aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Kunstproject
Olaf stelt uitdrukkelijk dat de fotoserie niet mag bestaan uit balletfoto's. In plaats daarvan wordt het een kunstproject met de naam Dance in Close-Up: Hans van Manen Seen by Erwin Olaf, bestaande uit stills en close-ups uit verschillende choreografieën. We volgen de volledige totstandkoming van het project - inclusief discussies tussen Olaf en Van Manen.

Commentaar
Ook de begeleiding van de dansers door balletmeester Rachel Beaujean, de zoektocht naar de juiste belichting en kadrering en het commentaar van Van Manen op de foto's wordt in beeld gebracht. Dat Olaf dit project voor zijn rekening neemt is niet verwonderlijk; zijn vriendschap met Van Manen gaat terug tot 1983, en Van Manen was lange tijd de leermeester van Olaf in diens zoektocht naar een eigen stijl.

Het nieuwe programma Erwin Olaf eert Hans van Manen is vanaf zondag 5 juni wekelijks na 22.00 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Erwin Olaf eert Hans van Manen terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's