Recensie: Jurassic World: Dominion is samenhangend einde in moeilijke trilogie

Recensie: Jurassic World: Dominion is samenhangend einde in moeilijke trilogie
Alle bekende gezichten keren terug

Film :

Vanaf woensdag 8 juni draait de nieuwe film Jurassic World: Dominion in de Nederlandse bioscopen. Het einde van de tweede Jurassic-trilogie is onder ons. De Jurassic World franchise is nu niet de meest aantrekkelijke geweest: weet deze film daar een extra dimensie aan te geven? Lees hier de filmrecensie van Jurassic World: Dominion.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Toproofdieren
Vier jaar nadat Isla Nublar werd vernietigd, leven - en jagen - dinosaurussen nu samen met mensen over de hele wereld. Dit fragiele evenwicht zal de toekomst opnieuw vormgeven: Kunnen mensen de toproofdieren blijven op een planeet die ze nu delen met de meest angstaanjagende wezens uit de geschiedenis?

Bron: Universal Pictures

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 79% | IMDb ★ 6,7

Het derde en laatste deel uit de Jurassic World franchise betekent de terugkeer van drie hele bekende gezichten. Dat betekent ook dat de verhalen uit de eerste drie films terugkeren en dat is voor de fans heel fijn. Ook het verhaal van het Jurassic World-trio krijgt een consequent en samenhangend vervolg en een emotioneel einde, die misschien nog wel mooier is dan die van het originele trio. Op het visuele aspect valt niks aan te merken en met de muziek hebben de makers geprobeert dichtbij het werk van John Williams te blijven. Toch blijf je het gevoel krijgen dat er meer in zit en eigenlijk geldt dat voor de volledige trilogie. Ook deze film probeert weer meer te zijn dan nodig is: het actiespektakel in de tweede akte voelt bijvoorbeeld meer aan als een Mission Impossible-film dan een Jurassic. 3,5 ster.

Cast
Naast Chris Pratt (Thor: Love and Thunder) en Bryce Dallas Howard (The Mandalorian) spelen ook Sam Neill (The Piano), Laura Dern (Marriage Story) en Jeff Goldblum (Thor: Ragnarok) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Colin Trevorrow (The Bubble).

Vanaf 8 juni 2022 is Jurassic World: Dominion te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Avontuur. Tijdsduur: 147 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV