NOS herhaalt documentaire Bibian Mentel

NOS herhaalt documentaire Bibian Mentel
Twee keer goud op Paralympics

Kijktip

Na de uitzonderlijke prestaties van Bibian Mentel, die na negen keer kanker twee gouden medailles wist te winnen op de Paralympische Spelen in Pyeongchang, heeft de NOS besloten om de documentaire Bibian Mentel: negen levens te herhalen.

Mentel kwam naar de Paralympische Spelen om haar titel op de snowboardcross te prolongeren. Verre van vanzelfsprekend, want in de vier jaar sinds Sotsji werd voor de negende keer kanker bij haar geconstateerd en liep ze ook nog eens een ziekenhuisbacterie op, waardoor ze tien kilo aan gewicht verloor. Maar het lukte wonderwel. Daarnaast voegde ze nóg een gouden medaille toe aan haar palmares, op de banked slalom.

De documentaire Bibian Mentel: negen levens begint vlak na Sotsji, als Mentel camera's van de NOS toelaat in haar leven. Het resultaat is een verslag van vier jaar van hoogte- en dieptepunten, van vallen en weer opstaan.

NOS Bibian Mentel: negen levens is zondag 18 maart om 08:45 uur te zien op NPO 1, maar is nu ook online beschikbaar: bekijk de documentaire over Bibian Mentel.

Tags: sport, nos, documentaire, medaille, kanker, sotsji, snowboarden, npo, snowboardcross, paralympische spelen, bibian mentel, slalom, pyeongchang, online, gouden medaille, npo 1

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »