Nieuw programma Manifest Stenenkoorts gaat maandag van start op NPO 2

Nieuw programma Manifest Stenenkoorts gaat maandag van start op NPO 2
Jonge journalisten onderzoeken wooncrisis

Kijktip :

Kan ik ooit een huis kopen? Kom ik er nog tussen? Of heb ik de boot gemist? Dit soort vragen zingen dagelijks rond in de hoofden van starters, want de woningmarkt is tot in de wortels ziek. Drie jonge, Zwolse journalisten onderzoek in Manifest Stenenkoorts wat er moet veranderen om de woningmarkt weer toegankelijk te maken.

Manifest Stenenkoorts aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Gelijke kansen
Van een vrije woningmarkt met gelijke kansen is tegenwoordig geen sprake meer. En dat terwijl een dak boven het hoofd wel een basisbehoefte is. Elisabeth van Kleef, Roy Zwier en Manne Havinga onderzoeken wat er moet veranderen. Ze vertegenwoordigen hun generatiegenoten en volgen een aantal verhalen in Zwolle, een van de snelst groeiende steden van Nederland.

Problemen
In Zwolle komen alle problemen van de woningmarkt samen: te weinig aanbod, overbieden, doorstroming en veel te dure grond. Patrick Lodiers staat in dienst van de jongeren en legt hun bevindingen voor aan deskundigen, zoals Maxime Verhagen (Bouwend Nederland), Cindy Kremer (VEH) en vele anderen.

Het vierdelige programma Manifest Stenenkoorts is van maandag 6 tot en met donderdag 9 juni dagelijks rond 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Manifest Stenenkoorts terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's