Wielrennen: Critérium du Dauphiné 2022 live op tv en online

Wielrennen: Critérium du Dauphiné 2022 live op tv en online
Voorbereiding voor de Ronde van Frankrijk

Sport :

De grootste wielerkoers van het jaar is natuurlijk de Ronde van Frankrijk. Ter voorbereiding daarop wordt altijd het criterium in de Dauphiné georganiseerd. De koers is van zondag 5 tot en met zondag 12 juni te zien bij Eurosport 1 en België Eén. Ook is het Criterium live te volgen bij discovery+ en in het weekend op NOS.nl en de livestream bij Gids.tv.

Koers
De favorieten voor de eindoverwinning van de Tour de France kruisen de degens in deze koers (naast de Ronde van Zwitserland, die komende week begint). Dit jaar is de koers ultiem geschikt voor de renners die hun klimmersbenen willen testen. Ook is de vierde etappe een spectaculaire tijdrit.

Etappeschema: Critérium du Dauphiné 2022

  • ma. 6 juni: etappe 2, Saint-Péray – Brives-Charensac (169,8 km)
  • di. 7 juni: etappe 3, Saint-Paulien›Chastreix – Sancy (164 km)
  • wo. 8 juni: etappe 4, Montbrison – La Bâtie d’Urfé (31,9 km, tijdrit)
  • do. 9 juni: etappe 5, Thizy-les-Bourgs – Chaintré (162,3 km)
  • vrij. 10 juni: etappe 6, Rives – Gap (196,4 km)
  • Samenvatting: etappe 7, Saint-Chaffrey – Vaujany (134,8 km)

  • zo. 12 juni: etappe 8, Saint-Alban-Leysse – Plateau de Salaison (139,2 km)

De tekst gaat verder onder deze video's

Favorieten
Vorig jaar ging de overwinning naar de Tsjechische Jumbo-Visma renner Primož Roglič en ook dit jaar zou hij wel eens de grootste favoriet kunnen zijn. Des te meer omdat de winnaar van de Tour van 2021, Tadej Pogacar, niet meedoet. Roglic' ploeggenoot Jonas Vintegaard is ook een favorietje voor de eindoverwinning. Enric Mas, Jack Haig en onze eigen Wilco Kelderman zijn ook renners om in de gaten te houden.

Het Critérium du Dauphiné 2022 is van zondag 5 juni tot en met zondag 12 juni te zien op Eurosport 1 en België Eén. Online is de koers te zien bij discovery+. Samenvattingen en hoogtepunten vind je ook bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Wielrennen: Critérium du Dauphiné 2022 live op tv en online of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV