Vanavond op tv: Boerderij van Dorst met Gordon en Anouk en tv-première Ad Astra

Vanavond op tv: Boerderij van Dorst met Gordon en Anouk en tv-première Ad Astra
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 5 juni

Kijktip :

Vanavond kun je op NPO 3 kijken naar een nieuwe aflevering van Boerderij van Dorst, niemand minder dan Gordon en Anouk komen langs om Raven een handje te helpen op de boerderij. Op NPO 1 kun je kijken naar de derde aflevering van Het Dorp. Huub Stapel en Wim Daniëls bezoeken naast Nootdorp ook een 'eilanddorp': Schiermonnikoog. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 5 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Tv-première: Ad Astra

Veronica
20:00 uur

Astronaut Roy McBride reist naar de diepste krochten van het zonnestelsel om zijn vermiste vader te vinden. Hij ontrafelt daarbij een mysterie dat nu, 30 jaar later, het voortbestaan van de planeet bedreigt. Zijn reis onthult geheimen die de aard van het menselijk bestaan en zijn plaats in de kosmos uitdagen.

Tv-première: De Veroordeling

NPO 2
20:01 uur

Journalist Bas Haan onderzoekt De Deventer moordzaak, maar wordt steeds meer in het kamp gezogen van degenen die de klusjesman van moord beschuldigen. Een mediahetze is het gevolg, waardoor het leven van de klusjesman en zijn vrouw in een ware nachtmerrie verandert. Onthutst besluit Bas de complotten te bestrijden met feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Is er iemand ten onrechte veroordeeld?

Boerderij van Dorst: Gordon en Anouk

NPO 3
20:17 uur

Het nieuwe seizoen van Boerderij van Dorst ging vorige week zondag van start met een bezoekje van Eva Crutzen en Hans Klok. In aflevering 2 komt het potentieel meest interessante duo langs: Gordon en Anouk.

Klusjes
Raven van Dorst trekt zich wederom terug op het platteland en dat heeft nogal wat voeten in de aarde: poep scheppen, ploegen, zaaien, het land bewerken, beesten houden, groente en fruit telen, de boerderij opknappen, oogsten, melken; het hoort er allemaal bij. Elke aflevering schieten twee collega’s Raven te hulp bij deze leuke, soms vieze, klusjes.

Docu: The Unseen Queen - 70 jaar Queen Elizabeth

Eén
21:23 uur

Op donderdag 2 juni werd het zeventigjarig jubileum van Queen Elizabeth II op de Britse troon gevierd. Ter gelegenheid van deze bijzondere gebeurtenis maakte de BBC de unieke documentaire The Unseen Queen, waarin we een heel ander beeld van haar krijgen. Vanavond is de film te zien op België Eén.

Jonge jaren
In deze 75 minuten durende special gaan we terug naar de jonge jaren van Elizabeth, de periode 1926-1953 - voordat ze de troon besteeg. De koninklijke familie heeft unieke videobeelden vrijgegeven die tot nu toe altijd privé bleven. De ouders van Elizabeth waren er dol op om waardevolle momenten vast te leggen op film, een traditie die ze zelf ook heeft voortgezet.

Het Dorp: Schiermonnikoog

NPO 1
21:25 uur

Het tweede seizoen van Het Dorp heeft zich de afgelopen weken bewezen als een waar kijkcijferkanon op de zondagavond. In deze derde aflevering bezoeken Huub Stapel en Wim Daniëls naast Nootdorp ook een 'eilanddorp': Schiermonnikoog.

Francis van Broekhuizen
Mariame kwam voor de liefde naar het eiland en is nog steeds verliefd, maar haar dochter Aicha had meer moeite met de stap van Mali naar Schier. In Nootdorp treffen Huub en Wim een bekend gezicht: operazangeres Francis van Broekhuizen, regelmatig te zien op televisie, verovert het hart van haar dorpsgenoten met de taal van muziek.

Nieuw: Erwin Olaf eert Hans van Manen

NPO 2
22:25 uur

Choreograaf Hans van Manen wordt in juli 90 jaar. Samen met de dansers van het Nationale Ballet duikt goede vriend fotograaf Erwin Olaf daarom de studio in voor een serie foto's die ontleend zijn aan het werk van Van Manen. In het vijfdelige programma Erwin Olaf eert Hans van Manen volgen we dit proces.

Actuele video's

Meer actuele video's