Documentaire De slag om het vrouwenhart zie je dinsdag op NPO 2

Documentaire De slag om het vrouwenhart zie je dinsdag op NPO 2
Diagnose eindelijk baseren op vrouwen?

Kijktip :

Ondanks de biologische verschillen tussen man en vrouw worden diagnoses en therapieën nog altijd gebaseerd op onderzoek bij mannen. De documentaire De slag om het vrouwenhart, vanavond te zien op NPO 2, laat zien wat dit betekent voor het vrouwenhart.

De slag om het vrouwenhart gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Hartinfarct
Het onderzoek wordt verricht door Hella de Jonge. Zij is zelf hartpatiënt en wil weten of haar leven meer in gevaar is door de eenzijdige diagnoses en therapieën. Er werd altijd aangenomen dat een hartinfarct vooral een mannenzaak was, maar wat blijkt? Dagelijks sterven 57 vrouwen aan hartfalen - vijf meer dan mannen.

Klachten
Vrouwen blijken totaal andere klachten te hebben. Door die klachten serieus te nemen en anders te interpreteren kan dat sterftecijfer omlaag. Hella de Jonge volgt onder anderen Kitty Trepels van Mill, die lijdt aan uitgezaaide borstkanker en door bijwerkingen van de chemokuur ook nog eens hartpatiënt werd.

De slag om het vrouwenhart is op dinsdag 6 juni om 23.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De slag om het vrouwenhart terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's