Thriller-actiefilm The Negotiator zie je dinsdag op Veronica

Thriller-actiefilm The Negotiator zie je dinsdag op Veronica
Van filmmaker F. Gary Gray

Kijktip :

Regisseur F. Gary Gray staat bekend om zijn werk aan Straight Outta Compton, over het wel en wee van N.W.A, de rapformatie waarin onder meer Eazy-E, Ice Cube en natuurlijk Dr. Dre zaten. Gray begon zijn carrière echter met voornamelijk actiefilms en thrillers, waarvan deze film misschien wel het beste voorbeeld is. The Negotiatior is dinsdag te zien op Veronica en te streamen via Prime Video.

Het verhaal
Politieonderhandelaar Danny Roman wordt door collega's en pers op handen gedragen. Zijn partner vertelt hem dat hij bewijzen heeft van fraude bij de politie. Wanneer hij op de afgesproken tijd op hun ontmoetingsplaats aankomt, blijkt Danny's partner te zijn vermoord. Danny wordt beschuldigd van de moord. Hij gaat zich naar Interne Zaken en eist van hun chef de volledige waarheid. Het gesprek loopt uit de hand en Danny gijzelt Niebaum en de drie andere aanwezigen. Omdat hij als geen ander weet hoe de politie dergelijke situaties aanpakt, vraagt hij de hulp van een buitenstaander: een andere onderhandelaar, Chris Sabian.

Warner Bros.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Voor een verhaal als dit moet je als regisseur beschikken over twee fantastische hoofdrolspelers en dat blijkt gelukkig het geval te zijn. Naast Spacey schittert Samuel L. Jackson als de wanhopige Danny Roman. Het levert acteervuurwerk op tussen de beide heren, in een film die je constant op het puntje van je stoel houdt. Er is wellicht wat weinig spektakel en The Negotiator moet het vooral hebben van Jackson en Spacey, maar het resultaat is uitstekend.

Cast
Naast Samuel L. Jackson (Pulp Fiction) en Kevin Spacey (American Beauty) zijn ook David Morse (The Green Mile) en Ron Rifkin (A Star Is Born) te zien. Deze film is geregisseerd door F. Gary Gray (Straight Outta Compton).

*The Negotiator *(1998) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op dinsdag 7 juni om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: drama, thriller. Speelduur: 140 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's