Dinsdag in Op1: Attje Kuiken lanceert plan om de koopkracht te versterken

Dinsdag in Op1: Attje Kuiken lanceert plan om de koopkracht te versterken
Dit zijn de gasten van dinsdag 7 juni

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Margje Fikse Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 7 juni

  • Waar komt de zendingsdrang van Jan Slagter vandaan? En waarom is de zondag voor Cisca Dresselhuys nog steeds zo beladen? Journalisten Jan Slagter en Cisca Dresselhuys zijn al jaren niet meer in de gereformeerde kerk van hun jeugd te vinden, maar het geloof zit nog diep in hun DNA verweven. In de podcast ‘De geboden van Slagter en Dresselhuys’ bespreken ze met andere ex-gereformeerden hoe die gelovige opvoeding nog steeds doorwerkt in hun leven. Vanavond vertelt het duo erover bij Op1.

  • De PvdA en GroenLinks gaan niet akkoord met de Voorjaarsnota. Ze eisen een najaarstoeslag van 500 euro voor mensen met een laag of middeninkomen én bevriezing en verlaging van huurprijzen van alle sociale huurwoningen met slechte isolatie. Dat brachten ze naar buiten in een gezamenlijk statement in de week dat beide partijen beslissen over verdere samenwerking. Over de plannen en een mogelijke fusie schuift PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken vanavond aan.

  • Vandaag ging de inhoudelijke strafzaak tegen de twee verdachten van de moord op Peter R. de Vries van start. Het OM eist een levenslange gevangenisstraf tegen Delano G. en Kamil E. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman en advocaat Peter Schouten, die samen met Peter R. de kroongetuige bijstond, waren de hele dag aanwezig in de rechtbank en praten ons vanavond bij.

  • Een deel van de toeslagenouders moet nog jaren wachten op duidelijkheid over hun zaak. Dat blijkt uit een interne planning van de Belastingdienst die politiek verslaggever Thomas van Groningen in handen heeft. Hij schuift samen met DENK-leider Farid Azarkan aan bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV