Serierecensie: Prehistoric Planet brengt visueel vuurwerk met Sir David Attenborough

Serierecensie: Prehistoric Planet brengt visueel vuurwerk met Sir David Attenborough
Dino's in alle soorten en maten

Film :

Vanaf 23 mei is de serie Prehistoric Planet te zien op Apple TV+. Walking With Dinosaurs heeft eindelijk een opvolger: Prehistoric Planet is een prachtige documentaire van vijf afleveringen over het leven van 66 miljoen jaar geleden. Lees hier de serierecensie van Prehistoric Planet.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Moeder T-Rex en kids...
Reis 66 miljoen jaar terug naar de tijd dat majestueuze dinosaurussen en buitengewone wezens door de landen, bossen, woestijnen, zeeën en luchten zwierven. Zo zie je bijvoorbeeld hoe een T-Rex met zijn jonkies omgaat, zwemt en jaagt.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 79% | IMDb ★ 8,7

Met het donderende geweld van Jurassic World: Dominion (lees hier onze recensie) in de Nederlandse bioscopen, is het natuurlijk een slimme zet om mee te varen met het succes in de vorm van deze nieuwe documentaire waarin dinosauriërs ook de hoofdrol spelen. In vijf afleveringen zie je onder andere Titanosauriërs van 26 meter hoog met een gewicht van 40 ton, en natuurlijk laat ook de indrukwekkende Tyrannosaurus Rex zijn tanden zien. David Attenborough (inmiddels 96 jaar oud) praat de boel aan elkaar, wat natuurlijk weer ouderwets goed is. De documentaire brengt weinig nieuws, en dat maakt in dit geval ook helemaal niks uit: De beelden zijn indrukwekkend. Vier sterren.

Cast
Deze productie is ontwikkeld door Jon Favreau en Michael Gunton, met de stem van David Attenborough (Planet Earth).

Bron: Apple+

Vanaf 23 mei 2022 is de serie Prehistoric Planet te zien op Apple TV+. Deze serie bevat 5 afleveringen van 40 minuten. Genre: Documentaire.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV