Woensdag in Op1: Mariska Benig over Donny M. en het succesvolle Veteranen Search Team

Woensdag in Op1: Mariska Benig over Donny M. en het succesvolle Veteranen Search Team
Dit zijn de gasten van woensdag 8 juni

Kijktip :

Woensdag is het de beurt aan Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 8 juni

  • Komende week treden The Rolling Stones voor het eerst sinds 2017 weer op in Nederland. De show is onderdeel van de SIXTY tournee, naar aanleiding van het 60-jarig bestaan van de band. De populariteit van de ‘Stones’ is na al die jaren nog altijd gigantisch: de 53.000 kaarten waren binnen vijf minuten over de toonbank. Directeur van Beeld en Geluid Eppo van Nispen tot Sevenaer dook in zijn archief en vond de mooiste beelden van The Rolling Stones in Nederland.

  • Het Veteranen Search Team (VST) zorgde afgelopen week in de zoektocht naar de vermiste Gino voor een belangrijke doorbraak. Het team met veteranen vond vrijdag spullen van de 9-jarige jongen, waardoor ’s nachts de verdachte Donny M. opgepakt kon worden. Jaarlijks doet het VST 60 zoekacties, waarvan de helft succesvol is. Hoe gaan ze te werk? Oprichter Dennis van der Kraats schuift samen met veteranen Piet Arissen en Mariska Benig aan bij Op1.

  • Voormalig PvdA-leider Ad Melkert is tegen een gezamenlijke PvdA-GroenLinksfractie in de Eerste Kamer. Drie dagen voordat de leden zich op het PvdA-congres uitspreken over een mogelijke fusie, is Melkert de eerste oud-partijleider die zich negatief uitspreekt over de samenwerking. Waarom? Vanavond schuift hij aan bij Op1 samen met opiniepeiler Gijs Rademaker, die vertelt hoe de rest van de PvdA-leden over de fusie denken.

  • Oud-minister Sander Dekker is gisteravond zwaar gewond geraakt na een val van zijn racefiets. Volgens ooggetuigen zou een wandelaarster Dekker bij de arm hebben gepakt, terwijl hij op hoge snelheid langsfietste. Wielrenners Bas Tietema en Marijn de Vries merken dagelijks irritatie van andere weggebruikers richting wielrenners. En boswachter Arjan Postma vindt het te druk in de natuur. Ze schuiven aan en bespreken de frustratie tussen wielrenners en andere verkeersdeelnemers.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's