Donderdag in Op1: Kees Huizinga & Rob de Wijk over de dreigende voedselcrisis

Donderdag in Op1: Kees Huizinga & Rob de Wijk over de dreigende voedselcrisis
Dit zijn de gasten van donderdag 9 juni

Kijktip :

Donderdag is het de beurt aan Sven Kockelmann en Fidan Ekiz. Dit duo presenteert elke donderdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen van donderdag 9 juni

  • Is er buitenaards leven? Ruimtevaartjournalist Marjolijn van Heemstra ziet een hernieuwde interesse in het buitenaardse leven, en dat 40 jaar nadat de legendarische film E.T. uitgebracht is. Acteur Géza Weisz is groot fan van de film. Vanavond schuiven ze samen aan in Op1.

  • Nederland loopt vast. We hebben een energiecrisis, vluchtelingencrisis en een torenhoge inflatie. Zelfs de middenklasse kan de eindjes niet aan elkaar knopen. En nieuwe bedrijven kunnen zich in Limburg en Noord-Brabant niet meer aan het elektriciteitsnetwerk aansluiten. Hoe komen we al die crisissen te boven? Dat bespreken we in Op1 met gedeputeerde van provincie Limburg Maarten van Gaans-Gijbels, operationeel directeur TenneT Maarten Abbenhuis, Nibud-directeur Arjan Vliegenthart en Hoogleraar Transitiekunde Jan Rotmans en burgemeester Henri Lenfe.

  • Een wereldwijde voedselcrisis ligt op de loer terwijl Oekraïne, dé graanschuur van de wereld, enorme voorraden graan heeft.Kees Huizinga heeft een boerenbedrijf in Oekraïne, maar is nu in Nederland om de noodklok te luiden, want zijn graan kan niet worden geëxporteerd. Ondertussen zit Turkije om de tafel met Rusland over een graancorridor. Vanavond schuift hij aan, samen met hoogleraar Internationale Betrekkingen Rob de Wijk.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV