Vanavond op tv: Nederland - Polen (Nations League) en Jachtseizoen met Peter Gillis

Vanavond op tv: Nederland - Polen (Nations League) en Jachtseizoen met Peter Gillis
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 11 juni

Kijktip :

Nederland speelt vanavond in de Nations League tegen Polen. De wedstrijd in de Kuip zie je vanavond vanaf 20.45 uur op NPO1. Op SBS6 zie je hoe Peter Gillis en Rob Geus uit handen proberen te van de mannen van StukTV in Het Jachtseizoen. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 11 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Nederland op film

NPO 2
19:57 uur

Het bijzondere geschiedenisprogramma Nederland op film is vanaf vanavond terug met een nieuw seizoen. Aan de hand van amateurbeelden krijgen we te zien hoe ons land door de jaren heen veranderde. Als er iets spectaculair verandert tijdens het tijdperk van de amateurfilm, dan is het de plek die Nederlandse vrouwen innemen in het dagelijks leven. Op de vele uren amateurfilm die gewone Nederlanders maken, is dat glashelder terug te zien. Vrouwen die geboren worden in de beginjaren van de filmcamera mogen niet stemmen. Ze worden geacht te trouwen, kinderen te krijgen en zich aan het huishouden te wijden. Een broek aantrekken is uit den boze. Werken doen ze wel, als dienstmeid, juf of verpleegster. Pas diep in de jaren zestig komt er een kentering in dat beeld. Nederlandse vrouwen durven steeds meer ruimte voor zichzelf op te eisen.

Het Jachtseizoen: Rob Geus en Peter Gillis

SBS 6
19:59 uur

In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Het Jachtseizoen openen Giel de Winter, Thomas van der Vlught en Stefan Jurriëns de jacht op het bijzondere duo Rob Geus en Peter Gillis. Weten zij uit handen te blijven van Team StukTV? Rob Geus en Peter Gillis ontsnappen met twintig minuten voorsprong uit de gevangenis. Zij moeten vanaf dat moment proberen vier uur uit handen van Team StukTV te blijven. Daarbij is veel geoorloofd, maar er zijn wel enkele regels: ze mogen maximaal twintig minuten in hetzelfde voertuig zitten en ze mogen geen gebruik maken van hun eigen telefoon of geld. Ook krijgen ze een GPS-tracker die elke twintig minuten hun locatie doorstuurt naar Team StukTV. Rob Geus kennen we al sinds jaar en dag als de hygiënepolitie van de Nederlandse televisie. In diverse tv-programma's dook hij op om keukens en hotelkamers te beoordelen op hygiëne. Verder was hij ook te zien in Expeditie Robinson. Peter Gillis heeft sinds enkele jaren een succesvolle realityshow op SBS6. In Familie Gillis: massa is kassa krijgen we een kijkje achter de schermen bij zijn vakantieparken, waarmee Peter een fortuin verdiende.

Actiefilm: Mission: Impossible - Fallout

Veronica
20:00 uur

Nadat een missie fout is afgelopen, moeten Ethan Hunt en zijn IMF-team, bestaande uit Alan Hunley, Benji Dunn en Luther Stickell, racen tegen de klok. Ze worden bijgestaan door Ilsa Faust en Julia Meade die hen helpen hun nieuwe missie tot een goed einde te brengen. Tijdens hun avontuur dreigt er voortdurend gevaar in de vorm van nucleair terrorisme. Bovendien wordt Hunt gekweld door zijn verleden en door de keuzes die hij in zijn leven maakte. Daarnaast duikt August Walker op, een nieuwe collega waarmee zijn team zal moeten samenwerken.

Sciencefictionfilm: Dawn of the Planet of the Apes

Paramount Network
20:00 uur

De vrede tussen apen en wat over is van de mensheid wordt wederom bedreigd.

Live: Nederland - Polen (Nations League)

NPO 1
20:39 uur

Na twee uitwedstrijden speelt Nederland vanavond het eerste thuisduel van de derde editie van de Nations League, tegen Polen in De Kuip. De wedstrijd is vanaf 20.45 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. Oranje is de Nations League sterk begonnen met twee overwinningen, maar tussen die zeges zat een wereld van verschil. Vrijdag werd België van de mat getikt en met maar liefst 1-4 verslagen. Woensdag mocht een B-team - met elf andere namen - aantreden in en tegen Wales. Het werd een buitengewoon moeizame wedstrijd, die in de slotfase werd gewonnen dankzij een goal van Wout Weghorst: 1-2. Aangezien Wales tijdens het eerste Nations League-weekend nog streed om een ticket voor het WK voetbal, later dit jaar in Qatar, heeft Polen pas één wedstrijd achter de rug. Die zal ze weinig vertrouwen hebben gegeven, want de Belgen waren gebrand op revanche na de ontluisterende nederlaag tegen Nederland. Polen was het lijdend voorwerp en werd met liefst 6-1 verslagen.

Classic Albums: Frank Zappa - Freak Out!

NPO 3
22:57 uur

In een nieuwe aflevering van de muziekdocumentaireserie Classic Albums, vanavond te zien op NPO 3, duiken we in het debuutalbum van Frank Zappa en The Mothers of Invention. In 1966 verbaasden ze de wereld met Freak Out! De release van Freak Out! in juni van 1966 zou de rockwereld veranderen. Het was weliswaar verre van een commercieel succes (in de Billboard 200 kwam de plaat niet verder dan plaats 130), maar het brak wel door barrières als één van de eerste conceptalbums (het verscheen een maand na Pet Sounds van The Beach Boys) en één van de eerste dubbelalbums in de rockgeschiedenis (Bob Dylans Blonde on Blonde kwam ook in juni 19666 uit). Bovendien brachten Zappa en zijn band een ongehoorde en zelden vertoonde mix van genres: rock, blues, pop, doo-wop en R&B, allemaal overladen met een experimenteel, avant-gardistisch sausje dat navolging zou krijgen bij artiesten als Captain Beefheart. Daarnaast stond het album vol kritiek op de Amerikaanse normen en waarden uit die tijd. Met interviews, optredens, archiefmateriaal en ontleding van de opnames wordt het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van het album verteld.

Actuele video's

Meer actuele video's