Recensie: In Spiderhead laat Chris Hemsworth eens een kwaadaardige kant zien

Recensie: In Spiderhead laat Chris Hemsworth eens een kwaadaardige kant zien
Van de makers Top Gun: Maverick

Film :

Vanaf 17 juni is de film Spiderhead te zien op Netflix. Volgende maand zien we de sympatieke acteur Chris Hemsworth weer als dondergod in de film Thor: Love and Thunder, maar in deze Netflix Original film met lichte Back Mirror-vibes laat hij ook eens iets anders zien. Lees hier de filmrecensie van Spiderhead.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"How far would you go to fix human nature?"
In de nabije toekomst krijgen veroordeelden de kans om zich vrijwillig als medisch proefpersoon aan te melden om hun straf te verkorten. Een voorbeeld van zo'n onderwerp voor een nieuw medicijn dat gevoelens van liefde kan opwekken, begint de realiteit van zijn emoties in twijfel te trekken.

Acteur Chris Hemsworth als Steve Abnesti in de film 'Spiderhead'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 62% | IMDb ★ 5,5

Deze splinternieuwe productie is gebaseerd op een kort verhaal dat verscheen in de New Yorker onder de naam Escape from Spiderhead, geschreven door journalist George Saunders. De film werd geregisseerd door Joseph Kosinski, die bekend is van onder andere TRON: Legacy en het recente 5 sterren-spektakel Top Gun: Maverick. Veel van de focus ligt in Spiderhead op Jeff - gespeeld door de zeer getalenteerde Miles Teller - die zijn straf uitzit vanwege zijn verantwoordelijkheid bij een tragisch auto-ongeluk. De drugs hebben hilarisch namen: "Verbaluce" dwingt iemand om zijn mening te uiten, "Phobica" veroorzaakt paranoia en angst, "Laffodil" genereert oncontroleerbaar gelach en "Luvactin"... Je snapt het idee. Het budget van Spiderhead lijkt helaas op te zijn gegaan aan Hemsworth en de rest van de cast en niet aan de schrijvers, want het verhaal laat te wensen over. 2,5 ster.

Cast
Naast Chris Hemsworth (Thor: Love and Thunder) en Miles Teller (Top Gun: Maverick) zijn ook Charles Parnell (A Million Little Pieces), Jurnee Smollett (Parenthood) en Nathan Jones (Mortal Kombat) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Joseph Kosinski (Only the Brave).

Vanaf 17 juni 2022 is de film Spiderhead te zien op streamingdienst Netflix. Genre: Actie, Misdaad, Drama. Tijdsduur: 106 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: In Spiderhead laat Chris Hemsworth eens een kwaadaardige kant zien of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV