Documentaire Basic Instinct: seks, spanning en Stone woensdag te zien op NPO 2

Documentaire Basic Instinct: seks, spanning en Stone woensdag te zien op NPO 2
Terugblik op totstandkoming van iconische film

Kijktip :

Dit jaar is het precies dertig jaar geleden dat Basic Instinct in de bioscopen verscheen. Hoewel deze erotische thriller van Paul Verhoeven niet kon rekenen op echt lovende kritieken, was de film hét bioscoopsucces van 1992. Dertig jaar na dato blikken hoofdrolspelers Michael Douglas en Sharon Stone, regisseur Paul Verhoeven en anderen terug op deze bijzondere film.

Basic Instinct: seks, spanning en Stone gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Geweld en seks
Met een voor Hollywood ongebruikelijke hoeveelheid erotiek en expliciete geweld- en seksscènes wordt Basic Instinct een enorme culthit, niet in het minst vanwege de legendarische ondervragingsscène waarbij de kijker nog geen halve seconde een blik onder de rok van Sharon Stone wordt gegund. Na RoboCop (1987) en Total Recall (1990) vestigde deze film de reputatie van Verhoeven als controversieel regisseur in ook de Verenigde Staten definitief.

Anekdotes
Naast hoofdrolspelers en regisseur doen ook scriptschrijver Joe Eszterhas, cameraman Jan de Bont en editor Frank J. Urioste gedetailleerd verslag van hun werk en hoe de perfecte mix van spanning, erotiek en provocatie tot stand kwam. De documentaire Basic Instinct: seks, spanning en Stone schetst door deze interviews - vol onthullende anekdotes - en veel filmfragmenten hoe één van de meest controversiële films van de jaren negentig werd gemaakt.

De documentaire Basic Instinct: seks, spanning en Stone is woensdag 15 juni om 23.10 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Basic Instinct: seks, spanning en Stone terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV