Documentaire Klimaatrebellen, tussen hoop en wanhoop donderdag te zien op NPO 2

Documentaire Klimaatrebellen, tussen hoop en wanhoop donderdag te zien op NPO 2
Op pad met activisten

Kijktip :

Steeds meer twintigers en dertigers realiseren zich dat hun toekomst op het spel staat, als er niet nú iets verandert aan het klimaat. Dat pijnlijke besef leidt bij meer en meer jonge mensen tot gevoelens van angst, verdriet, stress en wanhoop. De documentaire Klimaatrebellen, tussen hoop en wanhoop laat ons kennismaken met deze mensen.

Klimaatrebellen, tussen hoop en wanhoop gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Kinderen
Sommigen twijfelen zo erg over de toekomst dat ze zich afvragen of ze nog kinderen op de wereld moeten zetten. We volgen Sebastiaan, Merijn, Sandra, David en Ayla: vijf jonge mensen die niet meer kunnen aanzien hoe de aarde steeds minder leefbaar wordt. Zij hebben zich aangesloten bij klimaatactiegroep Extinction Rebellion.

Rouwen
Met hun acties willen ze mensen bewust maken van de noodzaak van verandering en wat nodig is om bijvoorbeeld de afname van groen en biodiversiteit op de aarde te stoppen. De vijf klimaatrebellen rouwen om deze alarmerende realiteit en komen in opstand voor maatregelen om het tij te keren. Want wie heeft daarover meer recht van spreken dan de jonge mensen die hun toekomst in gevaar gebracht zien worden?

De documentaire Klimaatrebellen, tussen hoop en wanhoop is donderdag 16 juni om 22.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Klimaatrebellen, tussen hoop en wanhoop terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's