Heftige waargebeurde film 127 Hours donderdag te zien op Paramount Network

Heftige waargebeurde film 127 Hours donderdag te zien op Paramount Network
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Danny Boyle heeft al een veelzijdige carrière achter de rug. Na het Oscarsucces van Slumdog Millionaire gooide hij opnieuw hoge ogen met de verfilming van een waargebeurd verhaal, 127 Hours. Dit meeslepende en bij vlagen heftige drama is donderdag te zien op Paramount Network en je kunt 127 Hours streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Paramount Network te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Nadat er een groot rotsblok op zijn arm is gevallen komt bergbeklimmer Aron Ralston klem te zitten in een kloof. Aron heeft niemand verteld dat hij naar de verlaten canyons van Utah is gegaan, waardoor er weinig hoop lijkt op een redding. Moederziel alleen zit hij vast in het smalle ravijn. In de vijf dagen die volgen vecht Aron met de elementen en zijn eigen demonen. Hij denkt terug aan zijn jeugd en de manier waarop hij met zijn vrienden en familie is omgegaan. Aron zal alle moed die hij in zich heeft bij elkaar moeten schrapen om zichzelf op een onmenselijke manier te kunnen bevrijden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
127 Hours valt het best te omschrijven als een uiterst realistische nachtmerrie, want de hoofdpersoon belandt in een hachelijke situatie die hem zijn leven kan kosten. Boyle weet op fantastische wijze de eenzaamheid die Ralston voelt over te brengen op de kijker; je verzoent je bijna met het idee dat deze film geen happy end zal krijgen. Daarnaast krijg je ook een portie gruwelijke scènes voorgeschoteld. 127 Hours werd genomineerd voor zes Oscars, onder meer voor Beste Film en Beste Acteur - want James Franco zet een voortreffelijke rol neer.

Cast
Naast James Franco (The Disaster Artist) en Kate Mara (The Martian) zijn ook Amber Tamblyn (The Ring) en Clémence Poésy (Tenet) te zien in 127 Hours. Deze film is geregisseerd door Danny Boyle (Steve Jobs).

127 Hours (2010) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is donderdag 16 juni om 20.30 uur te zien op Paramount Network. Genre: drama. Speelduur: 94 minuten.



Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV