Documentaire-tweeluik Refolutie start vrijdag op NPO 3

Documentaire-tweeluik Refolutie start vrijdag op NPO 3
Tweede aflevering op 1 juli te zien

Kijktip :

In het documentaire-tweeluik Refolutie volgt presentator Rutger Castricum reformatorische jongeren die zijn opgegroeid met conservatieve normen en waarden uit het christelijk geloof. Hun levensinstelling delen ze steeds vaker actief met de rest van het land. Ze laten van zich horen op social media en mengen zich in actuele discussies.

Refolutie deel 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Abortus
Zo maakt Rutger kennis met de 20-jarige studente Jolinde. Zij maakt zich samen met de actiegroep 'Pro Life' hard voor het beschermen van het ongeboren kind. Jolinde is tegen abortus en vóór het leven. Corinda (24) is vorig jaar getrouwd met haar grote liefde Christian. Beiden zijn vanuit het ouderlijk huis in het huwelijk getreden, want samenwonen is niet toegestaan vanuit hun gereformeerde achtergrond.

YouTuber
In reformatorische gezinnen wordt tv en social media zoveel mogelijk gemeden. Florian (22) ziet het als zijn refolutie om die horizon te verbreden. Hij is een refo-YouTuber en maakt online video’s. Tom (21) loopt stage bij de SGP in de Tweede Kamer. Hij wil de politiek in, omdat hij bang is dat hij anders over vijf jaar niet meer mag zeggen wat hij denkt en gelooft. Ook ontmoet Rutger Adelinde (22) en Hanna (20), twee jonge studentes die deelnemen aan het vrouwnetwerk Sapientia.

De documentaire Refolutie is vrijdag 17 juni en vrijdag 1 juli om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt de docu Refolutie terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's