Serierecensie: Irma Vep is miniserie vol Hollywoodkritiek en atypische elementen

Serierecensie: Irma Vep is miniserie vol Hollywoodkritiek en atypische elementen
Miniserie van de klassieke jaren '90 cultfilm

Film :

Vanaf 6 juni staat de miniserie Irma Vep op HBO Max. Een serie die er is voor de cinefielen, maar die eigenlijk voor iedereen wel iets heeft. Lees hier de recensie van Irma Vep.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Teleurstellingen
Mira is een Amerikaanse filmster die teleurgesteld is in haar carrière en net uit een relatie komt. Ze gaat naar Frankrijk om de rol van Irma Vep te spelen in een remake van de klassieke stomme film Les Vampires. Mira komt met zichzelf in de clinch wanneer in deze film haar eigen persoonlijkheid en haar personage steeds meer met elkaar versmelten.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 6,4

Het kijken naar Irma Vep levert best een vreemde ervaring op: in eerste instantie lijkt de serie eigenlijk alleen geschikt voor de liefhebber van het cinematografische goud, maar aan het einde van de rit is het eigenlijk een serie die voor iedereen wel geschikte elementen met zich meedraagt. Het begint allemaal wat langzaam, maar uiteindelijk houdt de Hollywood-kritiek het verhaal in acht afleveringen best aardig overeind. En ja: je moet er wel echt van houden, van het stijltje van regisseur Olivier Assayas en het acteerwerk van Tomb Raider-gezicht Alicia Vikander. Alles bij elkaar is verrassend fris en nieuw. 3,5 ster.

Cast
Alicia Vikander (The Green Knight) en Jeanne Balibar (Cold War) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Olivier Assayas (Personal Shopper).

Bron: HBO Max

Vanaf 6 juni 2022 is Irma Vep te streamen op HBO Max. Genre: Drama. Aantal afleveringen: 8.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Irma Vep is miniserie vol Hollywoodkritiek en atypische elementen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV