Recensie: Operation Mincemeat is een interessante "zit-en-kijk-weg"-film

Recensie: Operation Mincemeat is een interessante "zit-en-kijk-weg"-film
Van de makers van The King's Speech

Film :

Vanaf donderdag 26 mei draait de nieuwe film Operation Mincemeat in de Nederlandse bioscopen. Films over de Tweede Wereldoorlog zijn de laatste jaren geen uitstervend ras meer en je moet er dan ook echt uit springen om een indruk achter te laten. Lukt dat deze film? Lees hier de filmrecensie van Operation Mincemeat.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Aparte strategie
Het verhaal speelt zich af in het jaar 1943. De oorlog is in volle gang en de geallieerden zijn vastbesloten om het bezette Europa onder de wurggreep van Hitler te bevrijden. De inlichtingenofficieren Ewen Montagu en Charles Cholmondeley bedenken een aparte strategie.

Bron: Warner Bros.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 55% | IMDb ★ 6,6

Colin Firth kan in onze ogen heel weinig fout doen: met kaskrakers als The King's Speech en de Kingsman-franchise op zijn cv kun je zeggen dat de man alles uit zijn carrière probeert te halen. Operation Mincemeat is een film die Firth op het lijf geschreven is en met een nette cast om hem heen is het interessant materiaal. Toch mist deze film net dat beetje speciale en weet de film eigenlijk niet wat het met zichzelf aan moet: een klein beetje humor had bijvoorbeeld geen kwaad gekund. Uiteindelijk zul je weinig missen aan deze film, die we in het rijtje van films als Midway en het recentere The Kings Man scharen: leuk om een keer gezien te hebben, maar dan is de lol er ook wel weer vanaf. 3 sterren.

Cast
Naast Colin Firth (The King's Speech) en Matthew Macfadyen (Pride & Prejudice) spelen ook Kelly Macdonald (Brave), Jason Isaacs (The Death of Stalin) en Johnny Flynn (The Dig) in deze film. Deze productie is geregisseerd door John Madden (Shakespeare in Love).

Vanaf 26 mei 2022 is Operation Mincemeat te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama, Historie. Tijdsduur: 128 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV