Recensie: To Olivia is waargebeurde dramafilm over schrijver Roald Dahl en actrice Patricia Neal

Recensie: To Olivia is waargebeurde dramafilm over schrijver Roald Dahl en actrice Patricia Neal
Met Hugh Bonneville en Keeley Hawes

Film :

Vanaf 16 juni is de film To Olivia te zien in de Nederlandse bioscopen. Een Britse, sfeervolle en zeer verdrietige film waar tranen en humor toch weer samen gaan. Het gezin van de wereldberoemde kinderboekenschrijver Roald Dahl gaan door zware tijden. Lees hier de filmrecensie To Olivia.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Charlie en de Chocoladefabriek
In het jaar 1962 trekken Hollywoodactrice Patricia Neal en auteur Roald Dahl zich terug op het Engelse platteland om hun jonge gezin groot te brengen. Het ogenschijnlijk onwaarschijnlijke paar merkt dat hun relatie op de proef wordt gesteld door een zeer tragisch verlies.

De jonge actrice Darcey Ewart speelt dochter Olivia in de film 'To Olivia'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 63% | IMDb ★ 6,4

Als een direct-naar-streaming of VOD-film was To Olivia ook helemaal prima geweest, maar de echte liefhebbers krijgen de kans om deze typische Britse productie op het witte doek te zien. Maar is het waargebeurde To Olivia ook de moeite waard? Nou, aan de cast ligt het in ieder geval niet. De topacteur Hugh Bonneville (Downton Abbey: A New Era) en de werkelijk beeldschone Keeley Hawes (The Missing) spelen de sterren van de hemel in dit aangrijpende drama, die uitstekend start en ook gedurende de film blijft boeien. De pijn en verdriet voel je op een gegeven moment door het beeld heen komen. Helaas: de derde acte van de film stort zienderogen in en komt wat saai over. De finale is anno 2022 wel weer bijzonder actueel, of je nu wilt of niet. Drie sterren.

Cast
Naast Hugh Bonneville (Paddington 2) en Keeley Hawes (It's a Sin) is ook onder andere Sam Heughan (Outlander) en Geoffrey Palmer ( A Fish Called Wanda) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door John Hay (There's Only One Jimmy Grimble).

Vanaf 16 juni 2022 is de film To Olivia te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama. Tijdsduur: 99 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: To Olivia is waargebeurde dramafilm over schrijver Roald Dahl en actrice Patricia Neal of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV