Vanavond op tv: weekendje weg in Ten minste houdbaar tot, docu Klimaatrebellen

Vanavond op tv: weekendje weg in Ten minste houdbaar tot, docu Klimaatrebellen
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 16 juni

Kijktip :

Vanavond is in een nieuwe aflevering van Ten minste houdbaar tot te zien hoe een weekendje weg vies tegenvalt. Verder onder meer de documentaire Klimaatrebellen, tussen hoop en wanhoop op NPO 2. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 16 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Mr. Frank Visser doet uitspraak: ruzie om looppad

SBS 6
20:30 uur

Vanavond is in Mr. Frank Visser doet uitspraak te zien hoe de burenruzie van Ad en Andy uit het Brabantse Fijnaart helemaal uit de hand is gelopen. Hoog tijd voor Viktor Brand en mr. Frank Visser om de rust terug te brengen. Ad maakt al veertig jaar gebruik van een pad tussen zijn achtertuin en de openbare weg. Maar sinds buren Andy en Annet naast hem zijn komen wonen, is dat feest helaas voorbij. Zij hebben de doorgang namelijk bij hun nieuwe oprit getrokken en willen niet dat Ad over hun terrein loopt.

Filmdrama: The Blind Side

NET 5
20:30 uur

Op Net5 is vanavond het prachtige filmdrama The Blind Side te zien. Michael Oher is een getraumatiseerde Afro-Amerikaanse puber die op straat leeft in Memphis. Op een avond wordt hij opgemerkt door de welgestelde Leigh Anne Touhy. Omdat de jongen geen slaapplaats heeft, biedt ze hem onderdak aan. Michael vindt een thuis bij de liefdevolle Leigh Anne en haar gezin en bloeit helemaal op. Aangemoedigd door zijn nieuwe familie krijgt hij de kans echt iets van zijn leven te maken en zijn enorme talent voor American football te benutten.

Filmdrama: 127 Hours

Paramount Network
20:30 uur

Paramount Network zendt vanavond het heftige waargebeurde filmdrama 127 Hours uit. Nadat er een groot rotsblok op zijn arm is gevallen komt bergbeklimmer Aron Ralston klem te zitten in een kloof. Aron heeft niemand verteld dat hij naar de verlaten canyons van Utah is gegaan, waardoor er weinig hoop lijkt op een redding. Moederziel alleen zit hij vast in het smalle ravijn. In de vijf dagen die volgen vecht Aron met de elementen en zijn eigen demonen.

Ten minste houdbaar tot: weekendje weg

NPO 1
20:35 uur

De succesvolle comedy-dramaserie Ten minste houdbaar tot gaat deze week verder met de derde aflevering. Daarin heeft Anna hoge verwachtingen van een bijzonder uitje, maar stuit ze opnieuw op teleurstelling... Ze gaan samen een weekendje weg voor een bedrijfsborrel ter gelegenheid van Pauls promotie - maar Anna is in de veronderstelling dat ze er een 'mini-vakantie' van gaan maken. Eenmaal op pad blijkt dat Paul volledig wordt opgeslokt door zijn baas Jacky.

The Great British Bake Off: broodweek

NPO 1
21:05 uur

Het twaalfde seizoen van The Great British Bake Off gaat vanavond verder met de derde aflevering. De eerste afvallers zijn bekend, maar wie moet deze week de Britse baktent verlaten? In deze aflevering is het tijd om brood te bakken. Voor de signatuuropdracht geven de bakkers hun eigen draai aan de klassieke Italiaanse focaccia. In de technische opdracht maken ze een snack met een Grieks tintje. Voor het spektakelstuk maken de bakkers een ambitieus, artistiek, driedimensionaal en decoratief ontwerp van melkbrood.

Docu: Klimaatrebellen, tussen hoop en wanhoop

NPO 2
22:20 uur

Steeds meer twintigers en dertigers realiseren zich dat hun toekomst op het spel staat, als er niet nú iets verandert aan het klimaat. Dat pijnlijke besef leidt bij meer en meer jonge mensen tot gevoelens van angst, verdriet, stress en wanhoop. De documentaire Klimaatrebellen, tussen hoop en wanhoop laat ons kennismaken met deze mensen. Sommigen twijfelen zo erg over de toekomst dat ze zich afvragen of ze nog kinderen op de wereld moeten zetten.

Actuele video's

Meer actuele video's