Zondag 19 juni in Medialogica: het verraad van Anne Frank

Zondag 19 juni in Medialogica: het verraad van Anne Frank
Onderzoek van coldcaseteam was wereldnieuws

Kijktip :

Het was dit voorjaar wereldwijd groot nieuws: een speciaal onderzoeksteam zou achterhaald hebben wie Anne Frank en haar familie heeft verraden. Medialogica houdt in deze aflevering de enorme mediastorm tegen het licht.

Medialogica gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Notaris
Medialogica reconstrueert de opkomst en de ondergang van het omstreden boek Het verraad van Anne Frank. Begin 2022 wijst een Nederlandse coldcaseteam in dit inmiddels beruchte boek de Joodse notaris Arnold van den Bergh aan als de verrader van Anne Frank en haar familie, waarna Anne uiteindelijk in vernietigingskamp Bergen-Belsen sterft.

Kritiek
De ontdekking is wereldnieuws en het team krijgt bij belangrijke media alle ruimte voor hun onthulling. Maar die media blijken verregaande afspraken te hebben met de uitgever van het boek. Na een storm van kritiek door historici op de beschuldiging, wordt het boek in maart door de Nederlandse uitgever uit de handel gehaald.

Medialogica is zondag 19 juni om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Medialogica terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's